HomeНовиниВ РайоніОгляд новин району за тиждень

Огляд новин району за тиждень

( 0 Votes )

На позачерговій сесії райради було розглянуто 14 питань. Причиною скликання сесії стало вне сення змін до районного бюджету на 2014 рік. Зокрема, було прийнято рішення про зменшення доходів загального фонду майже на 23 мільйони гривень. Вимушена економія на вимогу уряду країни відбудеться за рахунок зменшення обсягу доходів райбюджету на 911,3 тис. грн., зменшення дотацій вирівнювань з держбюджету місцевим бюджетам більш як на 6 млн., зменшення з липня 2014 року виплат допомог сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства та тимчасової допомоги дітям на 17,5 млн. та інших соцдопомог на 29,2 тис. грн.

Частина прийнятих рішень (особливо тих, що стосувалися медицини) не обійшлася без палких дискусій. Також було прийнято звернення до Кабміну та Антимонопольного комітету з приводу завищених розцінок підключення електроенергії забудовникам (яке сягає 18 тисяч гривень) та збільшення лімітів електроенергії населенню зони спостереження АЕС.

Викрадача авто затримали працівники ДАІ

24 квітня до чергової частини ДАІ надійшло повідомлення 36-річного жителя Чернігівської області про те, що цього ж дня в селі Озеро незаконно заволоділи його автомобілем «RENAULT MAGNUM». Викрадач тікав на Дубровицю.

Викрадену вантажівку зупинили інспектори ДАІ на стаціонарному посту №2 в Сарнах. Встановлено, що автомобілем керував 59-річний житель з Донецька. Його було доставлено в Сарненський РВ УМВС для з’ясування всіх обставин, а автомобіль поміщено на майданчик тимчасового затримання ТЗ.

ДТП поблизу Сошників

27 квітня поблизу Сошників сталася ДТП: житель Сарненського району 1988 року народження, рухаючись пішки по узбіччю дороги Київ-Ковель до автомобіля марки «ВАЗ-2101», перебуваючи п’яним, був зачеплений автомобілем марки «FORD Orion», яким керував житель села Полиці 1988 року народження. Внаслідок цього житель Сарненського району отримав тілесні ушкодження та був доставлений до Володимирецької ЦРЛ.

Через дитячі пустощі згоріла солома

26 квітня сталася пожежа в Кідрах. Горів стіг соломи, і вогонь в будь-яку мить міг перекинутися на розташовані поруч будівлі та теплицю. Пожежники місцевої пожежної команди, прибувши на місце події, оперативно загасили пожежу, не давши вогню поширитися та завдати значних збитків. Вогнем знищено 1 т. соломи. Пожежа виникла внаслідок дитячих пустощів з вогнем.

Статистика пожеж в районі

З початку 2014 року у Володимирецькому районі зареєстровано 32 пожежі. За аналогічний період 2013 року виникло 21 пожежа, що на 52,4 % більше. В середньому, цьогоріч кожного тижня виникало 2 пожежі. Вогнем з початку року знищено, або пошкоджено 11 житлових будинків, 19 господарських та допоміжних будівлі, 5 одиниць техніки. На пожежах виявлено тіла трьох загиблих громадян. В минулому році за цей же період на пожежах було виявлено двох осіб.

Як свідчить статистика, найбільше пожеж відбуваються через несправність електропроводки та електрообладнання, від пічного опалення, необережності під час куріння. Проте реєструються і випадки пожеж від пустощів дітей з вогнем.

Колегіум підтримав військових та хворих

Спільним рішенням трудового колективу та профспілкового комітету Володимирецького районного колегіуму 29 квітня 2014 року було передано матеріальну підтримку військовим української армії у вигляді одноденного заробітку кожного працівника. Кошти зібрано для військових зенітно-ракетного дивізіону, який охороняє повітряний простір над РАЕС.

Також в рамках акції «Серце до Серця» волонтери психологічної служби колегіуму зібрали кошти, які перекажуть на рахунок вихованки колегіуму, що кілька місяців тому перенесла операцію на хребті і надалі потребує дорогого лікування.

Ціни на газ поки що не зросли

Українці з 1 травня платитимуть за газ на 50% більше, підприємці ж – на 40% і з 1 липня. Про це на прес-конференції повідомив директор департаменту економічного планування та фінансових розрахунків НАК «Нафтогаз України» Юрій Колбушин. Проте як повідомляє управління надзвичайних ситуацій, ЖКГ та енергоефективності Володимирецької РДА, поки що ніяких вказівок про підняття тарифів не надходило, тому діють тарифи, встановлені 10.02.2014, - 172, 00 грн з ПДВ за один балон скрапленого газу.

Дзвінкий акорд навчального року

Підсумкове заняття районної творчої групи учителів-україністів на тему «Література рідного краю. Дитячий фольклор. Народні ігри села Степангорода» провела учитель української мови та літератури Степангородської ЗОШ Т.С. Михеєва. Важливим його здобутком стала укладена учнями під керівництвом учительки збірочка народних ігор свого села. А демонстрація цих ігор на шкільному подвір’ї засвідчила важливість активних форм дитячого дозвілля  для фізичного і розумового розвитку дітей. Члени творчої групи обмінялися досвідом  з означеної теми, підбили підсумки діяльності методичного формування  та презентували свій проект роботи – колективну методичну розробку «Уроки літератури рідного краю: традиційні підходи та інноваційні технології», яка відзначена дипломом другого ступеня на цьогорічній виставці-ярмарку педагогічної творчості у місті Рівному.

День цивільного захисту населення

Відповідно до плану основних заходів цивільного захисту Володимирецького районного колегіуму на 2014 рік та з метою проведення навчань учасників навчально-виховного процесу 25 квітня проведено День цивільного захисту та комплексне об’єктове тренування. Крім навчального семінару для педколективу й обслуговуючого персоналу, відпрацьовувалися питання екстреної евакуації учасників навчально-виховного процесу в протирадіаційне укриття, проведено конкурс учнівських стінгазет та малюнків на теми цивільного захисту і безпеки життєдіяльності населення та відкриті уроки про правила надання першої медичної допомоги, надзвичайні ситуації техногенного походження,  правила користування первинними засобами пожежогасіння та засоби індивідуального захисту. Порядок користування ними». Проведена евакуація показала узгодженість дій керівного складу, педпрацівників та учнів, а також їх готовність до проведення таких заходів.

Творча зустріч у Берестівському НВК

23 квітня відбулося планове засідання вчителів фізичної культури у Берестівському НВК – день відкритих дверей у вчителя фізкультури В.Т. Романчука. Під час зустрічі педагоги обговорили систему планування уроків фізкультури у малокомплектній школі без спортивного залу та приміщення для занять фізкультурою, проведення шкільної спартакіади та участь у шкільних та районних спортивно-масових заходах. Учитель поділився власними напрацюваннями з піднятих питань.

Акція "За чисте довкілля"

 15 квітня 2014 року учні 8 та 10 класів районного колегіуму взяли участь у щорічній екологічній акції "За чисте довкілля". Учасники акції очистили від сміття узбіччя автодороги Володимирець-Жовкині та зону відпочинку в урочищі Біля кринички. Школярі зібрали повний тракторний причіп побутового сміття, а під час його сортування – 700 одиниць склотари.

 Вл.інф

 

У вас недостатньо прав для коментування.