HomeНовиниВ РайоніНа Володимиреччині «Кобри» не бояться…

На Володимиреччині «Кобри» не бояться…

( 0 Votes )

Увесь минулий тиждень в області працював спецпідрозділ "Кобра", який підпорядковується безпосередньо міністру внутрішніх справ. Два екіпажі по 19 листопада включно відпрацьовували і Володимирецький район та місто Кузнецовськ. Перевіряли «кобрівці» автомобілі, номери агрегатів та власників транспортних засобів. Найбільшу увагу зосереджували на дорогих іномарках, серед яких було виявлено і кілька «двійників», ввезених в Україну нелегально, під чужі документи.

Здавалося б, поява патрульних із спецпідрозділу позитивно вплине на дорожньо-транспортну обстановку в районі. Але дуже схоже, що гонщики провінційного розливу не бояться ні Бога, ні чорта, ні тим паче міліції та спецпідрозділу «Кобра». Ось як про це 18 листопада писали користувачі сайту polissya.net: «Ха, "Кобра"! Чи бачили володимирчани сьогодні вранці площу? На ній живого місця немає від слідів гуми! Де була ця «Кобра»? В п’ятницю бігали з паличкою, ловили мерси, а треба було всього-на-всього почекати суботи-неділі, був би толк, а так...»

Перегони та форсаж потужних двигунів ночами у райцентрі так і не припинилися. Ще 10 серпня жителі Володимирця на особистому прийомі озвучили цю проблему перед начальником УМВС України в Рівненській області генерал-майором міліції Василем Лазутком. Були й пропозиції встановити на всіх перехрестях, що ведуть до центу Володимирця, обмежувачі швидкості руху, так звані «лежачі поліцейські». Або ж встановити відеонагляд на центральній площі.

Після візиту міліцейського генерала райцентр кілька місяців патрулювали державтоінспектори і Кузнецовського МВ, і навіть Сарненського спецзагону ДАІ. Однак повністю врегулювати це питання так і не вдалося. Як пояснювали державтоінспектори, навіть якщо і вдається зупинити якогось лихача та інкримінувати йому створення аварійної обстановки, то перехожі практично навідріз відмовляються бути свідками у справі. Отакий парадокс: населення тільки скаржиться, а ловити і доказувати вину гонщиків має сама міліція.

За словами володимирчан, хоча останні два місяці і стало тихіше, все ж вечорами викаблучування на потужних автівках і мотоциклах продовжуються. Особливо на вихідних, коли молодь збирається до розважальних закладів. Тоді вже ніхто не зважає на вимоги та правила дорожнього руху: їдуть і зупиняються так, як заманеться (частенько прямо посеред вулиці чи й на зустрічній полосі). Свідченням цьому є часті коментарі на сайті, регулярні чорні вісімки від гуми на асфальті на площі і це фото виламаного з камінням дорожнього знака, зроблене у середу зранку.

Схоже, ні селищна влада, ні міліція не спроможні вирішити проблему транспортної розв’язки центру Володимирця. Навіть усю необхідну дорожню розмітку досі не намалювали…

Хуліганство на площі Володимирця
Хуліганство на площі Володимирця

 

Сергій СКІБЧИК.

Матеріали по темі:


 

 

У вас недостатньо прав для коментування.