HomeНовиниУ ВарашіУ Кузнецовську більше немає «чортового колеса» (+фото)

У Кузнецовську більше немає «чортового колеса» (+фото)

( 0 Votes )

У Парку культури та відпочинку міста закінчують демонтаж «Колеса огляду», яке радувало кузнецовців та гостей Кузнецовська більше десятиліття. Втім, упродовж декількох останніх років колесо вже не працювало, а у 2013 році, після проведення фаховою комісією експертизи атракціону було виявлено, що у такому стані «чортове колесо» непридатне до експлуатації. Тож 27 грудня 2013 року депутати Кузнецовської міської ради прийняли рішення про списання атракціону «Колесо огляду».

«Проаналізувавши ситуацію, було вирішено, що продавати дане майно у вигляді металобрухту менш вигідно для КМКП (його вага становить 34 400 кг), аніж продаж даного об´єкту у вигляді списаного атракціону, тому для визначення його ринкової вартості у липні 2014 року було проведено незалежну експертну оцінку. У результаті експертизи було встановлено, що ринкова вартість списаного атракціону становить 74 840 гривень. Також у результаті оцінки було визначено й відновну вартість списаного атракціону – у разі прийняття рішення про відновлення його роботи, на ремонт знадобилося б 623 704 гривень, –  розповів директор КМКП Роман Саушкін. –  8 грудня 2014 року списане «Оглядове колесо» продали Зняцінському малому підприємству – центру культури й дозвілля «ЕКСПЕРИМЕНТ» (Закарпатська область) за 89 808 гривень (74 840 гривень та ПДВ у сумі 14 968 гривень). Окрім того, покупці відшкодували й витрати на проведення незалежної експертної оцінки атракціону – 3 600 гривень і взяли на себе зобов´язання своїми силами та засобами демонтувати списаний атракціон».

Що планують встановити на звільненому від «Чортового колеса» майданчику, розповів директор міського Парку культури та відпочинку Сергій Літвин.

«Хочемо встановити там новий дитячий атракціон. Звісно, він буде не такий масштабний, як демонтований, але, сподіваюсь, кузнецовським дітлахам сподобається», – зазначив Сергій Миколайович.

 

 Вікторія ГОРДІЄНКО

 

У вас недостатньо прав для коментування.