HomeНовиниУ ВарашіШколяр з Кузнецовська зацікавив киян власним дослідженям

Школяр з Кузнецовська зацікавив киян власним дослідженям

( 0 Votes )

Днями у Києві відбувся фінал конкурсу рефератів для школярів, який зазвичай проводиться ДП НАЕК «Енергоатом» та Українським ядерним товариством у рамках заходів до професійного свята – Дня енергетика. Організатори щорічного конкурсу темою заходу намагаються привернути увагу молоді до атомної енергетики, її значущості та ролі в економіці країни. Цього разу тему «Атомна енергетика та суспільство» розкривали перед журі 12 представників міст-супутників України та міста Київ.

Як прокоментувала представник УкрЯТ Галина Пахно, за всі роки існування до конкурсу залучено понад 700 учнів. "Це не тільки діти з атомних містечок та регіону розташування АЕС, вже кілька років ми сприяємо участі школярів з обласних центрів", - підкреслила вона.

Журі на чолі з доцентом кафедри АЕС Одеського національного політехнічного університету Олегом Зотєєвим, створили для конкурсантів доброзичливу та комфортну обстановку та керувалися під час оцінювання робіт актуальністю й оригінальністю реферату, проведенням самостійних досліджень, формулюванням власних висновків.

Рівненську АЕС на конкурсі представляли гімназисти Кузнецовської гімназії Андрій Магдич («Ядерне законодавство та безпека»), Іванна Савонік («Атомна енергетика – енергетична незалежність України») та Святослав Шарко («Символи мирного атому на гербах та монетах України»). Команда РАЕС вразила журі віршованою візиткою, доповненою слайд-презентаціїєю про рідне місто. До смаку прийшовся усім учасниками конкурсу й пиріг, подарований юними кузнецовцями.


Приємною подією для наших земляків стало те, що «бронзу» конкурсу отримав Святослав Шарко, він зумів зацікавити присутніх темою атомної символіки. Святослав отримав пропозицію щодо підготовки відповідної публікації для медіа. Друге місце посів учень НВК з Енергодару Запорізької області Валерій Коврігін, головний приз виборола школярка з Шепетівки Хмельницької області Марія Молодецька. Усі конкурсанти отримали цінні подарунки та грамоти, а ще – безліч приємних вражень від зустрічі із столицею нашої країни.

Експерт з атомної енергетики, співпрацівник УкрЯТ Сергій Федорченко, який вперше брав участь у оцінюванні конкурсних робіт, зауважив на нестандартності підходу молоді до існуючих проблем в енергетиці, різноманітності висвітлених тем, високого рівня підготовки молоді.

Валентина Дукач, керівник делегації Рівненської АЕС, начальник відділу роботи з громадськістю вважає проведення конкурсу дуже важливим для популяризації атомної енергетики та залучення молоді до професії атомника.

УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЇ ТА ЗВЯЗКІВ  З ГРОМАДСЬКІСТЮ РІВНЕНСЬКОЇ АЕС

 

У вас недостатньо прав для коментування.