HomeНовиниОфіційноВ освітніх закладах району проходить тиждень БЖД

В освітніх закладах району проходить тиждень БЖД

( 0 Votes )

За статистикою, в нашій країні в мирний час нещасні випадки призводять щодня до загибелі 4 дітей, щотижня - цілого класу школярів і щороку - майже двох тисяч юних громадян! Біда трапляється, коли дітей залишають напризволяще, там, де на кожному кроці на них чатує небезпека. Діти стають заручниками обставин, а їх легковажне ставлення до вогню, води, незнання елементарних правил безпеки нерідко стають першопричинами сумних та трагічних наслідків.

На жаль, реалії сьогодення такі, що більшість батьків, аби задовольнити потреби сім`ї, змушені багато працювати і не приділяють достатньо уваги своїм дітям. Залишені без нагляду дорослих, дітлахи обирають собі за іграшку сірники, що приваблюють яскравими обгортками та гучним торохканням зсередини, чи залишені будь-де запальнички.

Тому, щоб не допустити виникнення пожеж та загибелі на них дітей, в навчальних закладах району у квітні-травні проходять Тижні знань безпеки життєдіяльності. Працівниками Державної служби України з надзвичайних ситуацій в рамках даного заходу у школах та дитсадках Володимиреччини здійснюється ряд пожежно-профілактичних заходів щодо недопущення виникнення пожеж та інших надзвичайних ситуацій за участю дітей. Рятувальники проводять навчальні лекції з вихованцями ДНЗ та школярами, проводять екскурсії до пожежних підрозділів району, виступають на батьківських зборах, надають консультативно-методичну допомогу педагогічним працівникам.

Зокрема на минулому тижні організовано виступи представників ДСНС в школах району, та проведено екскурсії до пожежно-рятувальної частини смт.Володимирець для вихованців ДНЗ Володимирця та учнів з БШЮ. Під час їх проведення вогнеборці нагадали дітям про необхідність дотримання правил пожежної безпеки та показали спеціальне обладнання та пожежну техніку, яка знаходиться на озброєнні пожежно-рятувальних підрозділів. Від рятувальників малеча почула чимало цікавої інформації. Всі бажаючі могли посидіти в кабіні пожежного автомобіля, приміряти одяг рятувальника, або сфотографуватись на фоні пожежної техніки. Екскурсія була повчальною, корисною та цікавою. Дітлахи ще довго будуть ділитися враженнями.

Актуальність проведення подібних заходів на разі без перебільшення велика, адже до початку літніх канікул залишилось зовсім небагато і саме з початком яких спостерігається як збільшення дитячого травматизму, так і пожеж внаслідок дитячих пустощів з вогнем.

Тиждень знань безпеки життєдіяльності - ще одна сходинка в досягненні спільної мети – створення у дітей на все життя стереотипу здорового і безпечного способу життя.

Тема безпеки дитини невичерпна, вона не повинна обмежуватися  Тижнем чи окремими заняттями, і ми, дорослі, повинні усвідомлювати важливість навчання дітей безпечній життєдіяльності.

 


 

 


Заступник начальника ДПРЧ-16

ТУ МНС України в Рівненській області

старший лейтенант служби цивільного захисту

Андрій Муравинець

 

У вас недостатньо прав для коментування.