HomeНовиниОфіційноМаєток Красицьких у Володимирці давно руйнується. Діти хочуть його врятувати

Маєток Красицьких у Володимирці давно руйнується. Діти хочуть його врятувати

( 0 Votes )

У Володимирці знаходиться історична пам’ятка, про яку, думаю, всі знають – Палац Красицьких, в народі Панський Маєток. Багате помістя колись і забуте сьогодні. Нині він в аварійному стані і становить небезпеку для учнів місцевої школи.

Палац має давню історію. Побудований ще 1827 р. паном Фердинандом Красицьким. На початку 20 століття палац викупила бельгійська родина Де Пурбе, якій він належав до 1939 року. Радянська влада оминула і не знищила маєток лише тому, що це приміщення використовували під сиротинець. Пізніше там-же розміщувався відділ комуністичної пропаганди – до цих пір на стінах маєтку висять плакати із комуністичними гаслами.

І ось сьогодення. З 2002 по 2008 рік приміщення орендувала православна церква. Коли громада покинула маєток, його закрили, обмеживши доступ всередину. Тепер на те, щоб привести його в належний стан, потрібно мільйони гривень. Цей маєток єдиний на все Полісся, який зберігся, чим і унікальний. Не таке багате, на жаль, на історичні пам’ятки глибоке Полісся.

Детальніше на Володимирець.сіті

 

У вас недостатньо прав для коментування.