HomeНовиниОфіційно"ВВ" оцінив чистоту відпочинку на озерах

"ВВ" оцінив чистоту відпочинку на озерах

( 0 Votes )

Як відомо, в Україні налічується понад 20 тисяч озер. Це дає українцям масштабну альтернативу відпочити влітку не лише коло моря, та ще й стереотипно дешевше, аніж на курортах Азовського та Чорного морів. Журналісти ТСН.Тижня поїхали на озера, щоб дослідити якість і вартість відпочинку. А ми, у свою чергу, поїхали досліджувати чистоту відпочинку на озерах.

 

«Озеро з шовковою водою»

Серед таких рекреаційних водойм є Біле озеро, яке останнім часом набирає шаленої популярності. Купатися там можна, за висновками держпродоспоживсужби, ніяких паличок у гліцериновій озерній воді нема. Тож сюди приїздять відпочивати не тільки мешканці Рівненщини, а з усіх куточків України та навіть з-за кордону. Гостей не лякає далека дорога (інша справа – її жахливий стан).

– Ми приїхали відпочивати до родичів на літо. Вирішили усі разом поїхати на ваші озера. Нас попереджали, що погана дорога, але ми не думали, що настільки. Кажуть, що трохи щось десь ремонтували. А де? Якщо це у вас так усі дороги ремонтують, то й не дивно, що їх нема, – каже Олександр, який приїхав з Білорусі.

Тим не менше, радує те, що на Володимиреччині є красиві краєвиди і неймовірні місця для відпочинку.

Перед санаторієм розміщений кіоск, де можна купити щось перекусити, а також поруч є кілька крамниць з помірними цінами (як для курорту).

Якщо винаймати житло на реабілітаційно-оздоровчому комплексі (РОК) «Біле озеро» на добу, то за одну людину вам доведеться сплатити від 120 до 196 гривень, залежно від типу будинку. В кімнаті є ліжко, шафа, тумбочка, стіл, стільці. Зі всіх 58 будиночків лише кілька мають свої санвузли. Стандарти сервісу – радянських часів. Скажімо, ліжкомісце в будиночку 4 класу коштує 180 грн. за добу, з 3-разовим харчуванням + ще 181 гривня (правда, за ці гроші на сніданок ви можете отримати тарілку манки, шматочок хліба з маслом і чай).

(...)

 

Разом із тим відпочиваючі скаржаться на те, що гроші за в'їзд беруть, а біотуалетів по усій території катастрофічно не вистачає.

Утім, окремі незручності не лякають любителів гліцеринової води. Навіть у вівторок тут гамірно, стоїть чимало палаток та машин, хоча вода (попри 25-градусну спеку) була прохолодна. Всюди пахне шашликом, який, до слова, придбати у будній день тут майже нереально, адже практично усі шашличні працюють по вихідних. Тож, роздражнивши апетит, не знайшовши шашлика, я з'їла персик – і гайда додому.

 

Воронківське озеро

У зеленому лісі, одразу ж за селом Воронки знаходиться ще одна окраса Полісся – Воронківське озеро. Перебуваючи на лоні його природи, можна назбирати ягід, грибів чи просто поспілкуватися з друзями, скуштувати біля вогнища смачного шашлика, запашної рибної юшки, свіжих підсмажених грибочків, послухати приємну музику на свіжому повітрі.

Тут дещо спокійніше, ніж на Білому озері (але це якщо не втрапите у конфлікт з місцевими задерикуватими хлопцями). Відпочиваючими найчастіше є місцеві жителі, або ж із найближчих населених пунктів району. Тут немає стільки будиночків, спеціального пляжу і кіосків, як на Білому, проте є дещо більше – неймовірна краса природи і неймовірне озеро. Як розповідали бувалі рівненські мандрівники, на Воронках вода навіть краща, ніж на Світязі.

(...)

 

 

 

 


 

Словом, відпочивати є де і в нас на Володимиреччині. Головне на відпочинку залишати після себе чистоту. А це, судячи з побаченого, на жаль, виходить далеко не в усіх. Дехто говорить, що на таких об’єктах слід краще прибирати. Чомусь одразу напрошується у відповідь відомий вислів: «Чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять».

 

(Повний варіант публікації читайте у свіжому номері "ВВ").

Підготувала Ольга ПЕШКО.

Фото автора.

 

 

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.