HomeНовиниОфіційноВійськова служба за контрактом: терміни, соціальні гарантії та виплати

Військова служба за контрактом: терміни, соціальні гарантії та виплати

( 0 Votes )

1 березня 2018 року набрала чинності Постанова Кабінету Міністрів України №704, згідно якої одноразова грошова виплата особам, що вперше уклали контракт, сягає до 17000 гривень!

На військову службу за контрактом приймаються громадяни, які пройшли професійно-психологічний відбір і відповідають установленим вимогам проходження військової служби:

військовозобов’язані, резервісти, які не мають військових звань сержантського, старшинського і офіцерського складу та жінки з відповідною освітою віком від 18 до 60 років (до 60 років тільки на особливий період).

громадяни призовного віку, які мають вищу, професійно-технічну, повну або базову загальну середню освіту;

військовослужбовці строкової військової служби.

Терміни контрактів:

для осіб рядового складу – 3 роки;

для осіб сержантського та старшинського складу – від 3 до 5 років.

Організація проведення перевірки відомостей покладається на військових комісарів шляхом направлення запитів до Міністерства внутрішніх справ України, Державної міграційної служби України, Адміністрації Державної прикордонної служби України та Служби безпеки України, які в межах своїх повноважень здійснюють зазначену перевірку.

Соціальні гарантії для військовослужбовців за контрактом.

При укладанні контракту (на будь-який термін) робоче місце та середній заробіток не втрачається (відповідні зміни були внесені до ст. 119 Закону України “Кодекс законів про працю України” у 2015 році) тільки під час дії особливого періоду.

Законом України (від 08.02.2018 № 2288-VІІІ) “Про внесення змін до ст. 12 Закону України Про соціальний захист військовослужбовців та членів їх сімей” передбачено виплату грошової компенсації за піднайом житлових приміщень особам рядового та сержантського складу до 2,5 тис. грн., в залежності від регіону (виплати будуть проводитись після винесення змін до відповідної постанову КМУ).

У 2017 році збільшено щомісячну грошову надбавку військовослужбовцям за виконання бойових завдань в АТО на лінії бойового зіткнення (на першій лінії – 10 тис. грн., на другій лінії – 4,2 тис. грн.).

Впроваджено щомісячну надбавку для особового складу Сил Спеціальних операцій близько 2,5 тис. грн. (наказ Міністерства оборони України 139 від 14.03.17).

Впроваджено преміювання особового складу чергових підрозділів ракетних військ і артилерії 1,3 тис. грн. щомісяця.

Забезпечення житлом (службовим житлом).

Можливість безкоштовно отримати вищу освіту у ВВНЗ (ВНП ВНЗ) без відриву від служби (за заочною формою навчання) для отримання освіти спорідненої з цивільною.
Продовольче та речове забезпечення.

Щорічна основна відпустка із збереженням грошового забезпечення.

Безоплатна кваліфікована медична допомога у військово-медичних закладах охорони здоров’я.

Право на санаторно-курортне лікування та відпочинок у санаторіях, будинках відпочинку, пансіонатах МО України.

 

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.