HomeНовиниОфіційноВ Україні заборонили соцмережі "Однокласники" ,"ВКонтакте" та пошуковик "Яндекс"

В Україні заборонили соцмережі "Однокласники" ,"ВКонтакте" та пошуковик "Яндекс"

( 0 Votes )

Заборона російських соцмереж почне діяти в Україні до 1 червня  Указ президента про введення в дію санкцій проти Росії буде опублікований впродовж 15 днів.

Нові антиросійські санкції, ухвалені Радою національної безпеки та оборони, в тому числі заборона доступу до соціальних мереж "Одноклассники" і "ВКонтакте", а також до "Яндексу" в Україні почне працювати не пізніше 1 червня 2017 року.

Указ президента України №133/2017 від 15 травня про введення у дію рішення РНБО про блокування соцмереж "Вконтакте" та "Однокласники" та інших російських ресурсів на території України підлягає оприлюдненню не пізніше як у 15-денний строк після підписання.

Офіційними друкованими виданнями є інформаційний бюлетень "Офіційний вісник Президента України", газета "Урядовий кур'єр".

Указ №133 набирає чинності з дня його опублікування. Таким чином, указ президента набуде чинності не пізніше 1 червня 2017 року.

Як повідомлялося, 16 травня президент Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій). Указ набуває чинності в день опублікування.

Серед компаній, які потрапили під дію санкцій, зазначені російські ресурси "Mail.ru", "Яндекс", "ВКонтакте" і "Однокласники", а також низка російських банків, авіакомпаній і ЗМІ: РЕН ТВ, НТВ ПЛЮС, РБК, ТНТ, "Первый канал".

Джерело: Тиждень.ua

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.