HomeНовиниОфіційноБурштинщики і володимирецька поліція: обійшлося без штурму (+відео)

Бурштинщики і володимирецька поліція: обійшлося без штурму (+відео)

( 0 Votes )

Сьогодні близько 10 години ранку біля Володимирецького відділення поліції зібралося кілька десятків бурштинокопачів та мийників бурштину. Приводом для зібрання стало перешкоджання правоохоронцями незаконному видобутку бурштину у Білоозерському природоохоронному заповіднику та вчорашня сутичка нелегальних мийників бурштину, які миють помпами, з Нацгвардією.

 

За словами копачів, вчора працівники Нацгвардії проводили відпрацювання на вищезазначеній території. У ході відпрацювання виникла сутичка, а згодом і стрілянина, де за словами копачів,  когось навіть підстрелили (випадкового чоловіка, орнітолога).

Рано-вранці 12 травня обурені бурштинщики зібралися біля райвідділку поліції, аби відстояти можливість видобувати бурштин та повернути конфісковані помпи. Люди нарікають на те, що видобуток бурштину — сьогодні для багатьох це єдина можливість прогодувати сім'ю.

На розмову до них вийшов начальник Володимирецького відділення поліції Віталій Березовський, голова Володимирецької РДА Володимир Хоружий, начальник Варашського відділу поліції Руслан Грицай.

Після двогодинної розмови та мирного врегулювання конфлікт вичерпався і бурштинщики роз'їхалися. Про що домовилися між собою, ми розкажемо згодом.

(Вл. інформація)

Фото Ольги Пешко та Галини Тєтєнєвої.

відео з ресурсу 4vlada.com

 

У вас недостатньо прав для коментування.