HomeНовиниОфіційно5000 гривень контрактникам. Відтепер – не усім (+ опитування)

5000 гривень контрактникам. Відтепер – не усім (+ опитування)

( 0 Votes )

29 листопада відбулась чергова сесія районної ради. На засіданні серед іншого було розглянуто питання прийняття змін до бюджету на 2016 рік, одним з пунктів якого було фінансування виплати одноразової грошової допомоги в розмірі 5000 грн. особам, які вирішили проходити службу в Збройних Силах України за контрактом.

Деяких депутатів обурило те, що програма передбачає виплати усім контрактникам незалежно від наявності у них статусу учасника бойових дій. Було запропоновано позбавити військовослужбовців допомоги, допоки вони не отримають такий статус.

Таким чином позиція депутатів пішла у розріз із стратегічною метою нашої держави – створити сучасну професійну армію, у якій однією з ключових гарантій є забезпечення армійців достойною грошовою винагородою.

Зрозуміло, що районний бюджет не має змоги взяти у повній мірі фінансування грошового забезпечення жителів Володимиреччини, які вирішили присвятити себе захисту безпеки нашої країни. Проте питання так і не стоїть, адже мова йде про одноразову допомогу, яка покликана дати додаткову мотивацію та допомогти в придбанні амуніції тим, для кого загальнодержавні програми забезпечення не є достатніми. Заступник голови районної ради Володимир Савонік висловив думку, що захищати нашу країну треба, в першу чергу виходячи з морально-етичних міркувань, а уже потім говорити про гроші. Але ним не було взято до уваги, що сам вибір військової служби більш, ніж достатній, доказ патріотизму, тим більше, у нашій «бурштиновій» місцевості. Крім того, усі сучасні професійні армії світу ґрунтуються, в тому числі, і на високій грошовій винагороді та соціальних гарантіях з боку влади. Хто ж, як не ми, допоможе нашим землякам у боротьбі з агресором?

У процесі дискусії склалось враження, що народні обранці не в повній мірі розуміють, як працює армійська структура. Адже для того, щоб підрозділи вдало діяли на фронті, цілий ряд формувань Збройних Сил має виконувати тилову роботу злагоджено і професійно. І не обов’язково бути під прицілом ворога, щоб допомогти уникнути зайвої небезпеки усім, хто знаходиться на «передовій». Крім того, кожен контрактник йде з розумінням, що в будь-який момент може опинитися на першій лінії оборони, незалежно від того, подумала громада про його матеріальні потреби чи ні.

Зрозуміло, що, знаходячись у непростому економічному становищі, важко дотримуватись належного фінансування. Але якщо місцеві громади не здатні допомогти державі профінансувати армію в період війни, то ми знову можемо стати на шлях політики Януковича, який теж не вбачав доцільності в належній винагороді військових, які не беруть участь в бойових діях. «Хочеш миру – готуйся до війни», - казали древні.

Попри все депутатами було вирішено призупинити дію програми для внесення вищезазначених змін.

Відділ організаційної та інформаційної роботи РДА 

Чи готові ви взяти участь у мотоестафеті із власним автомобілем за власний кошт по одному з напрямків?

Так - 13.2%
Ні - 67%
Не впевнений, але хотілося б, якщо дадуть бензину - 19.8%

Total votes: 197
The voting for this poll has ended on: 08 трав. 2018 - 00:00

 

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.