HomeНовиниОфіційноКарантин по АЧС в Озері знято

Карантин по АЧС в Озері знято

( 0 Votes )

 

Враховуючи, що протягом 40-50 днів з часу введення карантину не виявлено випадків захворювання, загибелі чи забою хворих свиней, а також виконання всіх заходів, передбачених планом щодо ліквідації та недопущення розповсюдження захворювання на африканську чуму свиней - з 20.10.2016 року зняти карантин з с.Озеро Володимирецького району Рівненської області.

На термін 6 місяців з дня зняття карантину встановити наступні обмеження:

- Вивезення свиней та сировини, продуктів від їх забою за межі Володимирецького району у межах Рівненської області здійснювати за погодженням з головним управлінням ветеринарної медицини в Рівненській області, а за межі області - з Держпродспоживслужбою України;

- У карантинній зоні (с. Озеро), у зоні захисту (с. Кідри, с.Зелене, с.Радижево, с.Новаки, с.Каноничі) заборонити продаж свиней на ринках та заборонити закупівлю господарствами свиней у населення.

- Завезення свиней у с.Озеро можливе лише при дотриманні всіх вимог ветеринарно-санітарних правил та вимог розділу VIII «Інструкції щодо профілактики та боротьби з африканською чумою свиней»

- Заборонити проведення протягом 1 року земляних робіт на місці захоронения трупів свиней, яке знаходиться на території Озерської сільської ради.

- У зв’язку з тим що вірус АЧС стійкий до широкого діапазону температур і pH середовища, дозволити власникам домогосподарств с. Озеро, розводити свиней через 6 місяців з часу зняття карантину.

- Дозволити подвірний забій свиней на території району для реалізації продуктів за умов обов’язкового проведення перед забійного огляду тварин та ветеринарно-санітарної експертизи туш та продуктів забою.

- Забезпечити проведення боротьби з безпритульними тваринами, котами, собаками, роз’яснювальної роботи серед населення щодо загрози АЧС та заборони вивезення загиблих свиней в лісові масиви.

- Проводити депопуляцію диких свиней з послідуючим моніторинговим дослідженням на АЧС

(Згідно рішення Володимирецької райдержадміністрації №10 від 21.10.2016 року.)

Голова Державної надзвичайної про комісії,

перший заступник голови райдержадміністрації

А. Рижий

 

У вас недостатньо прав для коментування.