HomeНовиниОфіційноПостачання скрапленого газу населенню відновиться

Постачання скрапленого газу населенню відновиться

( 0 Votes )

Цього року на ринку постачання скрапленого газу для населення в нашій області склалася критична ситуація. Аналогічна картина була по всій Україні.

– Щомісяця  у Кабінеті Міністрів проводилися аукціони з продажу скрапленого газу для обласних ПАТ, – сказав заступник директора дочірнього підприємства "Пропан" ПАТ "Житомиргаз" по рівненському регіону Петро Вакуленко. З квітня цього року жодного аукціону не проводилось, тому ми й припинили його постачання. Дирекція змушена була повідомити багатьом працівникам про можливе звільнення.

Можна зрозуміти людей, які відчували великі незручності через відсутність газу. Особливо ситуація стала гострою в селах, адже в період найвідповідальніших робіт у полі та в лузі, люди зовсім обмежені в часі. Саме скраплений газ дозволяв скоротити час на побутові клопоти. Балонний газ був також великою підмогою для стареньких одиноких людей, яким важко носити дрова до плити, щоб приготувати їжу. Тому й зверталися люди і до місцевої влади, і на «Гарячу лінію»  Кабміну, і в засоби масової інформації  з проханням урегулювати ситуацію. Прохання розібратися в ситуації та посприяти врегулюванню питання надійшло від сільських голів північних районів області до народного депутата Василя Яніцького. На його депутатське звернення до Кабінету Міністрів України надійшла відповідь, що Міністерство енергетики та вугільної промисловості запланувало найближчим часом відновити проведення спеціалізованого аукціону.

Щоб вияснити ситуацію на сьогодні, я звернулася до Петра Вакуленка.

– Аукціон пройшов, – повідомляє Петро Іванович. – Ми закупили достатню кількість скрапленого газу. Вважаю, що поступово зможемо задовольнити попит населення на цей товар в повному обсязі. Плануємо розпочати продаж скрапленого газу з другої половини жовтня. Вартість газу зросте, оскільки його ціна прив’язана до ціни на природний газ. Наразі економічною службою підприємства йде обрахування його вартості. Інформацію про вартість скрапленого газу для населення буде опубліковано найближчим часом в газетах.

Оксана СЛОБОДЗЯН,

помічник-консультант народного депутата Василя Яніцького

 

У вас недостатньо прав для коментування.