HomeНовиниОфіційноВідбулося чергове засідання районного штабу по роботі з переселенцями

Відбулося чергове засідання районного штабу по роботі з переселенцями

( 0 Votes )

16 грудня головою Володимирецької райдержадміністрації Володимиром Савоніком було проведено засідання районного штабу з питань, пов’язаних із соціальним забезпеченням громадян з тимчасово окупованих території та районів проведення АТО. У ньому взяли участь члени штабу, котрі безпосередньо беруть участь у допомозі переселенцям, вони ж звітували про проведену роботу і обговорили комплекс заходів, які б дозволили більш ефективно сприяти родинам біженців у наданні необхідної соціальної, медичної, гуманітарної та іншої допомоги. Учасниками заходу також обговорено питання щодо проведення первинного обліку переселенців, ведення реєстру відповідної категорії осіб, організацію та порядку їхнього розміщення.

У ході зустрічі Володимир Савонік відзначив, що складна соціально-політична ситуація на cході України, не залишає байдужими органи виконавчої влади та жителів району, всі активно долучаються до вирішення проблем вимушених мігрантів. «Важливою є скоординованість роботи у вирішенні їхніх проблем,- наголосив Володимир Савонік. – Тому кожна служба, відповідно до своєї компетенції, готує відомості по переселенцях та оперативно подає до штабу.».

Станом на 16 грудня, в районі зареєстровано 104 переселенці, 49 родин, у тому числі 33 неповнолітніх. Усі занесені до єдиної реєстраційної бази даних. Їх потреби вивчаються, відповідно до цього й надається допомога. Ті, хто потребують соціальних виплат – отримують їх вчасно.

Значна допомога переселенцям надається за сприяння Червоного Хреста. Після вивчення потреб, 28 осіб вже отримали гуманітарну допомогу у вигляді одягу та взуття, засобів особистої гігієни, продукти харчування, тощо, на загальну суму 12 620 грн. При потребі та відповідно зверненні даних громадян ця допомога буде надаватися і подальшому.

Згідно останніх законодавчих нововведень, зокрема згідно Постанови Кабінету Міністрів України № 505 від 01.10.2014р. «Про надання щомісячної адресної допомоги особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг»  дані громадяни, за умови, що вони зареєстровані на території району отримують адресну допомогу.

На даний час активізовано роботу мобільних груп щодо проведення моніторингу осіб, які тимчасово проживають на території району та вивчення їх потреб, як в соціальній так і в гуманітарній допомозі, щоб згодом її підготувати та в найкоротші строки надати.

Підбиваючи підсумки засідання, Володимир Савонік наголосив, що кожна служба, кожна сільська, селищна рада повинні швидко реагувати на звернення переселенців, охопити їх повним видом послуг, забезпечивши розміщення, працевлаштування, навчання, медичну допомогу, реєстрацію та інші потреби.

Андрій Муравинець

Начальник Володимирецького РС ГУ ДСНС України

у Рівненській області, секретар районного штабу 

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.