HomeНовиниОфіційноМихайло Кириллов: «Бурштинове питання нарешті зрушило з мертвої точки»

Михайло Кириллов: «Бурштинове питання нарешті зрушило з мертвої точки»

( 0 Votes )

У понеділок 11 серпня 2014 року народний депутат України Юрій Вознюк зареєстрував підготовлений головою Рівненської обласної ради Михайлом Кирилловим законопроект щодо легалізації видобутку бурштину. Цей документ, безумовно, потребує доопрацювання. Однак, його величезним плюсом є те, що до напрацювання законопроекту долучилися мешканці північних районів Рівненської області. Наразі ведуться переговори про терміновий розгляд проекту в комітетах та його експертну оцінку.

Вчора, 12 серпня, до Верховної Ради України приїхало близько трьохсот мешканців північних районів Рівненщини та громадських активістів, а також 34 обласних депутати, які провели під стінами парламенту депутатські збори.

 Нашою головною вимогою було припинення фінансування сепаратистів за рахунок продажу поліського бурштину в Росію. Для тих, хто не знає – більшість нелегальних бурштинокопачів й досі кришують люди Януковича і компанії. Відповідне звернення із закликом легалізувати видобуток бурштину ми вчора передали Прем'єр-міністру України, народним депутатам, голові постійної комісії з питань екології та іншим уповноваженим особам,каже Михайло Кириллов. Після пікетування Верховної Ради відбулася нарада з головою Державної служби геології та надр України Дмитром Кащуком. За результатами наради Держгеонадра погодилися долучитися до роботи над зареєстрованим законопроектом. З метою врегулювання ситуації при установі створюється робоча група, до якої увійдуть представники Рівненської, Волинської та Житомирської областей. Таким чином бурштинове питання нарешті зрушило з мертвої точки.

Також голова Рівненської обласної ради Михайло Кириллов повідомив, що вчора вдалося з'ясувати подробиці видачі спеціальних дозволів на користування бурштиноносними надрами на території області:

Можу констатувати, що на Рівненщині зараз діє багато аферистів, які прикриваються липовими документами, щоб незаконно видобувати бурштин під виглядом геологічної розвідки. Завдяки налагодженню співпраці з центральними органами влади, було отримано достатньо інформації та аргументів, щоб ліквідувати такі схеми, а їх організаторів притягувати до відповідальності.

Разом з тим, Михайло Кириллов відмітив, що візит до Верховної Ради України вкотре підтвердив, що абсолютна більшість народних депутатів – вороги України, які саботують всі важливі рішення:

Владу потрібно терміново змінювати на нових, не скомпрометованих старими політичними проектами політиків та управлінців. Без реальної люстрації ми приречені на невдачу. 

Прес-служба Рівненської обласної ради

 

У вас недостатньо прав для коментування.