HomeНовиниДСНС повідомляєРятувальники впродовж трьох днів відкачували дощову воду з підтоплених домогосподарств Володимирця

Рятувальники впродовж трьох днів відкачували дощову воду з підтоплених домогосподарств Володимирця

( 0 Votes )

Впродовж 3, 4 та 6 липня рятувальники надавали допомогу по відкачуванню води з підтоплених через сильну зливу домогосподарств в смт. Володимирець. 

Дощову воду було відкачано з 22 домогосподарств по вулицям Гагаріна, Перемоги, Колгоспна, О.Кобилянської, Садова, Шкільна, Грушевського, Яблунева, Гранична, Поліська. Всього було відкачано близько 900 м.куб. води. Для допомоги населенню було залучено 2 одиниці техніки, 2 мотопомпи та 6 рятувальників.

Це вже не вперше, коли у Володимирці внаслідок сильних опадів підтоплює приватні домоволодіння. Минулого року в травні місяці була аналогічна ситуація, хоча і більш масштабніша. Останніми роками дедалі частіше приватні садиби підтоплює дощовими водами.

Слід зазначити, що завдяки розумінню ситуації та проблематики питання у забезпеченні пожежно-рятувальних підрозділів району обладнанням, органами місцевої влади та місцевого самоврядування надається всебічна підтримка рятувальникам, завдяки чому вони мають змогу ефективніше виконувати свою роботу. В минулі роки завдяки наданим субвенційним коштам з бюджету Володимирецької районної ради та Володимирецької селищної ради, володимирецьким рятувальникам придбали 2 переносні мотопомпи та пожежні рукави. Цьогоріч за виділені кошти було закуплено паливно-мастильні матеріали.

Це важливо, адже лише спільними зусиллями можна протистояти викликам сьогодення, коли надзвичайних ситуацій стає лише більше. Тож рятувальникам роботи вистачає, а щоб свої завдання вони могли виконувати ефективно та оперативно співпраця з органами місцевої влади та місцевого самоврядування є дуже важлива.

Володимирецький РС ГУ ДСНС України у Рівненській області

 

У вас недостатньо прав для коментування.