HomeНовиниДСНС повідомляєАкція для школярів від володимирецьких рятувальників (+фото)

Акція для школярів від володимирецьких рятувальників (+фото)

( 0 Votes )

З метою ознайомлення та навчання дітей основам пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності 17 вересня в день свого професійного свята володимирецькі рятувальники провели у Володимирецькій ЗОШ І-ІІІ ст. №1 громадську акцію «Запобігти! Врятувати! Допомогти!».

Фахівці ДСНС продемонстрували дітям пожежно-рятувальну техніку та обладнання, розповіли, у яких випадках використовується те, чи інше спорядження та засоби, пояснили наскільки важливим є дотримання правил безпечної поведінки у повсякденному житті, та до яких жахливих наслідків призводить нехтування ними. У дітей це викликало неабияке захоплення і всі наввипередки хотіли спробувати приміряти пожежну каску, різного виду захисні костюми, тощо. А спробувати загасити умовну пожежу з допомогою переносного вогнегасника та ручного пожежного ствола хотіли усі й відразу.

Наприкінці заходу всі охочі задавали рятувальникам безліч питань, які їх цікавили. І якщо на початку заходу на запитання рятувальників «В чому полягає робота рятувальників?», діти в переважній більшості відповідали «Гасити пожежі», то після проведення акції «Запобігти! Врятувати! Допомогти!», кожен вже знав, як і чим ці пожежі ліквідовуються, на які ще виклики залучаються рятувальники, які правильні дії при пожежі і як користуватися вогнегасниками, а також багато іншої цікавої та корисної інформації.

Цей день для школярів пройшов цікаво, а що найголовніше пізнавально. За переконанням як рятувальників, так і педагогічних працівників закладу такого роду заходи дають змогу в цікавій та доступній формі пояснити дітям основи безпечної життєдіяльності та виховати в них культуру безпечної поведінки.

 
 
 
 

Начальник Володимирецького РС ГУ ДСНС України у Рівненській області

А Муравинець

 

У вас недостатньо прав для коментування.