HomeНовиниДСНС повідомляєУвага! Очікується погіршення погодних умов

Увага! Очікується погіршення погодних умов

( 0 Votes )

За прогнозами Рівненського регіонального центру з гідрометеорології, внаслідок впливу активного циклону на території Україні, у період 8-9 лютого 2018 року на території Рівненської області, в тому числі і на Володимиреччині очікуються складні погодні умови, сильний сніг, мокрий сніг, налипання мокрого снігу, хуртовини (приріст снігового покрову 10-20 см), на дорогах ожеледиця, посилення вітру до 15-20 м/с.

У зв’язку з цим рятувальники звертаються до населення проявляти пильність та обережність, перебуваючи на вулиці.

Переохородження, обмороження. Під час перебування на вулиці в холодну пору року в жодному разі не можна вживати алкогольних напоїв – алкогольне сп’яніння викликає велику втрату тепла. Додатковим фактором є неможливість сконцентрувати свою увагу на ознаках обмороження.

Слід носити вільний багатошаровий одяг – це сприяє нормальній циркуляції крові. Необхідно захищати відкриті ділянки шкіри. Особливу увагу необхідно приділяти взуттю. Тісне взуття, відсутність устілки, вологі шкарпетки часто є головною передумовою для появи перших ознак обмороження. По можливості варто ховатись від вітру – ймовірність обмороження у вітряну холодну погоду значно вища.

Травмування. Не слід проходити близько рекламних носіїв та ліній електропередач. Також варто триматися подалі від розлогих дерев, адже при сильних поривах вітру ці конструкції можуть впасти й травмувати людину.

Рухайтесь серединою тротуару, не слід ходити краєм  проїзної частини дороги. Особливо це небезпечно на слизьких шляхах. Бурульки на дахах – це теж велика небезпека. Тож тримайтесь подалі від будинків. Якщо ви впали і відчули біль в голові, чи в суглобах, нудоту,  негайно звертайтесь до травмпункту.

Переходьте дорогу лише у встановлених місцях. Будьте особливо уважними та обережними у вечірню та нічну пору доби. Не з’являйтеся раптово на проїзній частині дороги. По можливості, виділіть себе світловідбиваючими елементами.

Поради водіям. За умов поганих погодних умов – ожеледиці, снігових заметів – особливо треба бути пильним водіям. Дотримуйтеся швидкісного режиму, дистанції та відмовтеся  від ризикованих маневрувань, які при несприятливих погодних умовах можуть привести до створення аварійних ситуацій. При наближенні до пішохідних переходів та місць розташування дитячих установ знижуйте швидкість до мінімуму. Не забувайте увімкнути габаритні вогні чи протитуманними ліхтарі.

Намагайтеся не обганяти машини, особливо коли на лівій смузі лежить сніг, ожеледиця. Постійно тримайте в полі зору правий край дороги, тротуар, бордюр, лінію розмітки (край проїзної частини), узбіччя.

При сильних снігопадах автомобілем можна рухатися тільки центральними дорогами і трасами.

У період сильних снігопадів прохання до мешканців прибирати власний автотранспорт із вулиць, для безперешкодного руху аварійно-рятувальної техніки, не перекривати проїжджі частини доріг та під’їзди до будинків.

Володимирецький районний сектор

Головного управління ДСНС України у Рівненській області 

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.