HomeНовиниДСНС повідомляєРятувальники застерігають: паління сухої трави - небезпечне! (+ інфографіка)

Рятувальники застерігають: паління сухої трави - небезпечне! (+ інфографіка)

( 0 Votes )

Рятувальники нагадують громадянам, що спалюючи минулорічну траву, опале листя, сухі гілки та інше сміття, за умов сухої та вітряної погоди вогонь швидко виходить з-під контролю і здатен наробити лиха.

Наслідки таких пожеж зазвичай невтішні: спалені гектари трави, пошкоджені лісові насадження, знищені вогнем господарчі будівлі. Іноді жертвами таких пожеж стають і самі ініціатори спалювання.

Як показує практика, небезпечно випалювати суху траву не лише поряд з житловими будинками та іншими спорудами, але й на відкритих ділянках, які межують з лісовими насадженнями. Горіння сухої трави поблизу автошляхів може стати причиною дорожньо-транспортних пригод, адже при горінні утворюється димова завіса. Якщо спалювати суху траву на полях, через які проходять високовольтні лінії електропередач, дим і вогонь здатні спричинити замикання електроліній. А це призведе до відключення електропостачання населених пунктів.

На шкоді від випалювання сухої трави наголошують і екологи. Фахівці стверджують, що у результаті пожеж знижується родючість ґрунтів, порушується їх структура, зменшується протиерозійна стійкість, забруднюється атмосферне повітря. Також збіднюється видовий склад лугової рослинності і тваринного світу. Значна кількість диму від випалювання сухої рослинності та її залишків впливає і на стан здоров’я людей, а саме: сприяє збільшенню кількості запальних захворювань органів дихання й очей, захворювань серцево-судинної системи. 

Тож вогнеборці Володимиреччини закликають мешканців району припинити безконтрольне випалювання сухої рослинності. Пам’ятайте, що нехтування правилами пожежної безпеки тягне за собою адміністративну відповідальність.


Начальник Володимирецького РС ГУ ДСНС України у Рівненській області

А. Муравинець

 

У вас недостатньо прав для коментування.