HomeНовиниДСНС повідомляєВ Суховолі горів магазин (+фото)

В Суховолі горів магазин (+фото)

( 0 Votes )

20 вересня об 23:38 год. до пожежно-рятувальної служби району за номером 101 надійшло повідомлення про пожежу в селі Суховоля. На місце виклику було негайно направлено черговий караул рятувальників з смт.Рафалівка.

Пожежа виникла всередині будівлі магазину, шлакоблочному, критому шифером та металочерепицею. Враховуючи нічний час доби, пожежу було виявлено не відразу, що сприяло розповсюдженню вогню по горючому навантаженню всередині будівлі, на перекриття, покриття та товар.

Коли рятувальники прибули до місця події з’ясувалося, що обоє дверей в магазин зачинені. Відтак їм довелося вибити одне з вікон, яке до речі було із ґратами, щоб подати на гасіння пожежі воду. Лише згодом, коли приїхала власниця магазину вдалося відчинити двері та зайти всередину. Все це сприяло поширенню вогню та відповідно збільшенню завданого збитку. Остаточно пожежу вдалося ліквідувати лише за кілька годин. Проте «червоний півень» встиг зробити свою «чорну справу» та завдати чималих збитків власнику.

Внаслідок пожежі знищено покриття, перекриття, внутрішнє оздоблення магазину та товар. Під час огляду місця події слідів злому та незаконного проникнення були відсутні. Так само не було виявлено слідів легкозаймистих рідин. В ході огляду, було встановлено порушення щодо експлуатації електромережі: прокладення електроприладів та електромережі по горючим конструкціям, використання електроподовжувачів, тощо. Відтак ймовірною причиною виникнення пожежі стало коротке замикання електромережі. Обсяги збитків наразі встановлюються.

 
 
 

 

У зв’язку з цим рятувальники Держслужби з надзвичайних ситуацій звертаються до керівників установ, організацій, підприємств більш відповідально ставитися до виконання вимог правил пожежної безпеки. Нехтування простими засторогами та невиконання приписів про порушення пожежної безпеки призводить до сумних наслідків. Вогонь не прощає недбалості, а тим більше халатності. Пам’ятайте: попередити пожежу простіше, аніж приборкати та рахувати збитки.

В разі виникнення пожежі, або іншої надзвичайної події негайно телефонуйте в Службу порятунку за номером «101» !

Віталій Бенза

Головний державний інспектор

з нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки у Володимирецькому районі
 

У вас недостатньо прав для коментування.