HomeНовиниДСНС повідомляєВ Рафалівці рятувальники ліквідували нічну пожежу (+фото)

В Рафалівці рятувальники ліквідували нічну пожежу (+фото)

( 0 Votes )

28 липня о 22:50 до Служби порятунку за номером «101» надійшло повідомлення про пожежу у приватному господарстві в смт. Рафалівка, Володимирецького району.

За вказаною адресою було негайно направлено чергові караули 5-го державного пожежно-рятувального поста смт. Рафалівка та 11-ї державної пожежно-рятувальної частини з райцентру.

По прибуттю на місце події рятувальники з’ясували, що пожежа виникла в цегляній господарській будівлі, розмірами 20х6м., критій шифером. Існувала реальна загроза поширення полум’я на поряд розташований (за 4 метри) житловий будинок та господарчі прибудови. Рятувальниками, з метою безпеки, ще під час слідування до місця виклику, через чергового Володимирецького РЕМ було відключено населений пункт від електропостачання. На гасіння пожежі було оперативно подано два водяні стволи.  Завдяки оперативним та тактично грамотним діям вогнеборців пожежу о 23:42 вдалося локалізувати, не допустивши перекидання полум’я на житловий будинок та прибудови. Повністю пожежу ліквідували о 01:30. Переконавшись, що електропостачання до будівлі повністю припинено, рятувальниками через чергового Володимирецького РЕМ було поновлено електропостачання на населений пункт. У ліквідації пожежі слід відмітити активну допомогу населення, яке не залишилося осторонь чужої біди. Люди допомагали хто чим міг: хтось підносив воду, хтось допомагав рятувати майно, хтось розбирав конструкції, хтось допомагав переносити рятувальникам пожежні рукави та ін. Доречі перші повідомлення про пожежу надійшло від громадян, які випадково її помітили. Господарі на цей час були в будинку. На щастя ніхто внаслідок пожежі не постраждав. Для ліквідації пожежі було залучено дві одиниці пожежної техніки та 8 чол. особового складу.

Внаслідок пожежі вогнем знищено перекриття та дах господарчої будівлі. Обставини події та остаточну причину виникнення пожежі наразі з’ясовують фахівці.

Рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій вкотре закликають мешканців краю дбати про належний протипожежний стан власних помешкань та дотримуватись елементарних правил пожежної безпеки в побуті, щоб уберегти свою оселю та майно від вогню. В тому ж разі, коли пожежа виникла, негайно телефонуйте в Службу порятунку за номером «101»!

 

 

А.Муравинець

Начальник Володимирецького РС ГУ ДСНС України у Рівненській області

 

У вас недостатньо прав для коментування.