HomeНовиниДСНС повідомляєВ Малому Жолудську знешкодили 8 артснарядів (+фото)

В Малому Жолудську знешкодили 8 артснарядів (+фото)

( 0 Votes )

Піротехніки ДСНС успішно знешкодили 8 артснарядів різного калібру часів Другої світової війни, які були виявлені поблизу села М.Жолудськ

9 червня об 22 год. 30 хв. до Служби порятунку за номером 101 надійшло повідомлення про те, що поблизу села Малий Жолудськ,  Володимирецького району за 150 метрів від залізничної колії «Сарни-Ковель» виявлено металеві предмети зовні схожі на бомби.

На місце події негайно було направлено слідчо-оперативну групу. Рятувальниками в ході ідентифікації було встановлено, що вибухонебезпечними предметами є артснаряд калібром 152 мм в кількості 1 одиниця та артснаряди калібром 76 мм в кількості 5 одиниць. Всі боєприпаси часів Другої світової війни. Місце знахідки було взято під охорону працівниками поліції. Була подана заявка  на знешкодження до аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Рівненській області.

 

 

Наступного дня 10 червня до місця виявлення вибухонебезпечних предметів прибула група піротехнічних робіт ГУ ДСНС України у Рівненській області. По прибуттю, піротехніки негайно приступили до виконання бойового завдання. Дотримуючись необхідних мір безпеки, знайдені боєприпаси сапери помістили у спецавтомобіль. Під час обстеження прилеглої до місця небезпечної знахідки території саперами було виявлено додатково ще два вибухонебезпечні предмети. Всі виявлені боєприпаси було доставлено до спеціально встановленого безлюдного місця та успішно знешкоджено шляхом підриву. Вияленими вибухонебезпечними предметами були артснаряди калібром 152 мм – 1 одиниця, калібром 125 мм – 1 одиниця, калібром 76 мм – 5 одиниць, калібром 45 мм – 1 одиниця.

Як виявилося дані боєприпаси виявив місцевий житель під час пошуку металобрухту. Проте його знахідки виявилися м’яко кажучи небезпечними. На щастя про дану подію було вчасно повідомлено рятувальників, тому небажаної трагедії вдалося уникнути.

Шановні громадяни! В разі виявлення підозрілого предмету, схожого на боєприпас, необхідно негайно сповістити про це найближче розташований орган виконавчої влади, наприклад: сільську раду, поліцію за телефоном «102», пожежно-рятувальну службу ДСНС за телефоном «101».

Хоча на перший погляд, це може здатися шматком простого заіржавілого металу, проте насправді це вибухонебезпечний предмет, який несе в собі смертельну небезпеку.

При знаходженні вибухонебезпечного предмета категорично забороняється: брати його до рук, наносити по ньому удари, робити спроби розібрати, або переносити з місця на місце, кидати у вогнище або розводити над ним полум’я, збирати та здавати як металобрухт.

Пам’ятайте, що краще попередити біду, ніж ліквідовувати її наслідки.

 

Начальник РС ГУ ДСНС України у Рівненській області

А. Муравинець

 

У вас недостатньо прав для коментування.