HomeНовиниДСНС повідомляєРятувальники ліквідували пожежу у Володимирці (+фото)

Рятувальники ліквідували пожежу у Володимирці (+фото)

( 0 Votes )

02 квітня о 21:59 до Служби порятунку за номером «101» надійшло повідомлення про пожежу, що виникла в селищі Володимирець. За вказаною адресою було негайно направлено черговий караул 11-ої державної пожежно-рятувальної частини.

По прибуттю на місце пожежі рятувальники з’ясували, що вогнем охоплено дах блочної господарської будівлі розміром 10х6 м та два з трьох приміщень.

Оскільки до будівлі була прокладена електромережа, рятувальниками через чергового Володимирецького РЕМ було відключено вулицю від електропостачання. Разом з тим існувала реальна загроза перекидання вогню на поряд розташований житловий будинок. Температура від пожежі та полум’я могли в будь-яку мить спровокувати займання будинку. Враховуючи це, керівником гасіння пожежі відразу було прийняте рішення про додаткове залучення для гасіння пожежі резервного караулу 11-ої державної пожежно-рятувальної частини на пожежній автоцистерні. Рятувальниками на гасіння пожежі та захист житлового будинку було подано два водяні стволи. До того ж під час гасіння пожежі виявилося, що при вході всередину будинку зі сторони місця пожежі знаходилося два балони, один з пропаном, другий з киснем. Для попередження загрози вибуху їх було винесено на свіже повітря на безпечну відстань.

Завдяки оперативним та тактично правильним діям рятувальників о 22:45 пожежа була локалізована, а після розбирання та проливання конструкцій господарської будівлі о 01:55 повністю ліквідована.

У результаті пожежі вогонь знищив дах та перекриття господарської будівлі розміром 10х6м., та майно, яке було в будівлі.


 

Працівникам Служби порятунку вдалося зупинити пожежу в тих межах, які вона встигла набрати на момент прибуття рятувальників, а також вогнеборці не допустили поширення пожежі на поряд розташований житловий будинок. На ліквідацію пожежі було залучено 2 одиниці пожежної техніки та 8 чоловік особового складу.

Всі обставини та причину виникнення пожежі наразі з’ясовують працівники поліції.

Слід зазначити, що якби не пізнє виявлення пожежі, вогонь не встиг би завдати  таких збитків. Як пізніше стало відомо пожежу виявив власник, який саме повернувся додому.

Володимирецький районний сектор ГУ ДСНС України у Рівненській області вкотре звертається до мешканців району із нагадуванням подбати про належний стан протипожежного захисту власних осель та господарств та суворо дотримуватись правил пожежної безпеки в побуті. В переважній більшості випадків пожежа стається саме через порушення правил пожежної безпеки.

Пам’ятайте! Лише дотримання простих, але вкрай необхідних заходів, допоможе зберегти Ваше житло та, найголовніше, Ваше життя! Будьте пильні, дотримуйтесь правил пожежної безпеки, а також прищеплюйте це своїм дітям змалку.

 

Начальник Володимирецького РС ГУ ДСНС України у Рівненській області

А.Муравинець

 

У вас недостатньо прав для коментування.