HomeНовиниДСНС повідомляєЗвернення до батьків

Звернення до батьків

( 0 Votes )

Протягом двох місяців 2016 року на території Рівненської області сталося 172 пожежі, під час яких у вогні загинуло 10 громадян. Найбільш жахливо те, що внаслідок пожеж гинуть діти.

Так, 24 лютого, в селі Млинок Зарічненського району під час пожежі в приватному житловому будинку загинуло відразу троє діток (2011, 2013 та 2015 р.н). Як з’ясували фахівці Держслужби з НС, на момент виникнення загоряння малюки перебували в будинку без догляду батьків – голова родини ще зранку поїхав на роботу у сусіднє село, а його дружина саме в цей час працювала в погребі поруч з будинком.

Коли люди помітили пожежу, нажаль було вже занадто пізно. Полум’я дуже швидко охопило дерев’яний будинок і шансів врятувати дітей не було.   

Шановні батьки! Головне управління ДСНС у Рівненській області наголошує – ніколи не залишайте малолітніх дітей без нагляду! Запам’ятайте, що біда трапляється саме тоді, коли діти залишаються напризволяще, адже в побуті небезпека чатує на кожному кроці – коли топить пічка, працюють газові чи електропобутові прилади, є вільний доступ до сірників та запальничок, вибухонебезпечних предметів, хімічних речовин тощо.

Дбайте про безпеку своїх дітей, дотримуючись правил безпечної поведінки в побуті. Це варто зусиль! Виховуйте у дітей навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем, газом, водою, побутовою хімією, ліками. Знайдіть декілька хвилин на відверту розмову з дітьми про це. Пам'ятайте, що вимірюватимуться ці хвилини ціною життя. А щоб неждана мить не стала початком великої  біди - потрібно давати дітям чіткі знання і вміння, як діяти в тій чи іншій ситуації.

Пам'ятайте, що життя наших дітей залежить тільки від нас самих!

Володимирецький районний сектор ГУ ДСНС у Рівненській області

 

У вас недостатньо прав для коментування.