HomeНовиниДСНС повідомляєВ Чудлі горів житловий будинок

В Чудлі горів житловий будинок

( 0 Votes )

12 лютого 2015 року об  09 год. 02 хв. до пожежно-рятувальної служби району за номером 101 надійшло повідомлення про пожежу в с.Чудля, Володимирецького району. За вказаною адресою негайно виїхав черговий караул рятувальників 5-го державного пожежно-рятувального поста смт.Рафалівка. По прибуттю до місця виклику, було встановлено, що пожежа виникла в дерев’яному житловому будинку, критому металочерепицею.

Горіла покрівля та перекриття, вогонь перекидався на житлові приміщення. Враховуючи швидкість поширення вогню, а також близьке розміщення до місця події інших будівель та споруд, начальником караулу відразу було прийняте рішення про додаткове залучення для ліквідації пожежі ще однієї пожежної автоцистерни. Швидко провівши оперативне розгортання, вогнеборці подали на гасіння пожежі водяні стволи. Поширитися пожежі рятувальники не дали, проте до того як пожежу вдалося остаточно ліквідувати, вогонь встиг частково знищити частково пошкодити перекриття і дах житлового будинку, речі домашнього вжитку.

Травмованих та загиблих внаслідок пожежі на щастя немає.

Оглянувши місце події було встановлено, що займання сталося із перекриття стелі житлової кімнати будинку, в якій знаходилася нагрівальна піч. Нагрівальна піч була змонтована з порушеннями правил пожежної безпеки та експлуатувалася із несправностями. Профілактичний огляд та планово-попереджувальний ремонт нагрівальної печі у житловому будинку, очищення димоходів від сажі згідно правил пожежної безпеки в Україні, не проводився. Ймовірно, внаслідок цього і сталося загоряння перекриття стелі житлової кімнати.

 


 

У зв’язку з тим, що пожежі через пічне опалення почастішали, рятувальники Держслужби з надзвичайних ситуацій звертаються до громадян: зверніть особливу увагу на виконання вимог пожежної безпеки під час влаштування печей і їхньої експлуатації. Вчасно робіть їх огляд, очищення димоходів від сажі планово-попереджувальний ремонт. Пам’ятайте! Лише дотримання простих, але вкрай необхідних заходів, допоможе зберегти Ваше житло та, найголовніше, життя! Будьте пильні, дотримуйтесь правил пожежної безпеки, а також прищеплюйте це своїм дітям змалку.

А. Муравинець

Начальник Володимирецького РС ГУ ДСНС України у Рівненській області

 

У вас недостатньо прав для коментування.