HomeНовиниДСНС повідомляєВ Хиночах горів житловий будинок

В Хиночах горів житловий будинок

( 0 Votes )

20 червня о 23:55 до пожежно-рятувальної служби за номером 101 надійшло повідомлення про пожежу в селі Хиночі. Горів житловий будинок До місця виклику негайно було направлено черговий караул 11-ої державної пожежно-рятувальної частини. На момент прибуття рятувальників «червоний півень» охопив одне з приміщень житлового будинку.

Вогнеборці, швидко оцінивши ситуацію, провели бойове розгортання, включилися в апарати захисту органів дихання та зору та подали на гасіння пожежі водяний ствол. Завдяки оперативності та тактично правильним діям пожежу вдалося швидко локалізувати, не давши вогню поширитися на інші приміщення, а згодом вогонь повністю загасили. Відтак житловий будинок від повного знищення було врятовано. Внаслідок пожежі вогнем пошкоджено кімнату дерев’яного, обкладеного цеглою житлового будинку, критого шифером та частково знищено і пошкоджено речі домашнього вжитку. На щастя пожежу виявили вчасно, тому ні загиблих ні травмованих немає.

Ймовірна причина виникнення пожежі – порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації електромережі.

 

В Хиночах горів житловий будинок

 

В Хиночах горів житловий будинок

 

В Хиночах горів житловий будинок
 

З початку 2014 року на території Володимирецького району зареєстровано 45 пожеж, проти 31 за аналогічний період 2013 року, що на 45% більше. Прямі збитки складають майже 500 тис. грн. Побічні – 2 млн. 640 тис. грн. На пожежах виявлено тіла трьох загиблих громадян.

Однією з основних причин виникнення пожеж, згідно статистики є несправність електропроводки та електрообладнання. У 2013 році із 75 зареєстрованих пожеж третина виникла саме через коротке замикання в електромережі. В поточному році вже 13 пожеж.

Рятувальники Держслужби з НС закликають громадян: щоб попередити виникнення пожежі через електричні причини необхідно: довіряти монтаж і ремонт електромережі й електрообладнання тільки фахівцям. Для захисту електромережі від перепадів напруги застосовувати автоматичні запобіжники й калібровані плавкі вставки лише заводського виготовлення. Вмикати електроприлади тільки при допомозі штепсельних з’єднань. Заборонено експлуатувати електропроводку із явними ознаками пошкодження, а з'єднання,  відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів мають здійснюватися лише за допомогою опресування, зварювання, паяння, або затискачів (гвинтових, болтових тощо). Перед тим, як вийти з приміщення, треба повимикати все електрообладнання з розеток. Не можна користуватися несправними та нестандартними електронагрівальними приладами. Намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі значної потужності.

Якщо всі громадяни будуть дотримуватись цих норм і правил, кількість пожеж та надзвичайних ситуацій значно зменшиться, а відтак зменшиться кількість жертв і втрат, яким можна запобігти. Хотілося б вірити: більшість громадян так і робитимуть – з повагою ставитимуться, як до власного життя і майна, так і до своїх сусідів.

В тому ж разі, коли пожежа виникла, негайно телефонуйте в Службу порятунку за номером «101»!

Начальник РС ГУ ДСНС України у Рівненській області

ст. лейтенант служби цивільного захисту

Андрій Муравинець

Матеріали по темі:


 

 

У вас недостатньо прав для коментування.