HomeНовиниКриміналНезаконна порубка дуба та інші лісопорушення

Незаконна порубка дуба та інші лісопорушення

( 0 Votes )

12 серпня 2016 року працівниками державної лісової охорони ДП “Володимирецький лісгосп” спільно із приданими силами Нацгвардії України здійснюючи спільний рейд по охороні лісу від лісопорушень у 55-му кварталі  Полицького лісництва зупинили автофургон білого кольору марки “Фольксваген” (державний номер ВК 4616 АР), котрий перевозив незаконно добуті 3 колоди дуба довжиною по 3,2 м.

За кермом перебував житель с. Велике Вербче Сарненського району Рівненської області Юрій Григорович Климець 1980 р.н., разом з ним – односельчанин Іван Васильович Телетьон, 1991 р.н. 

Було встановлено, що незаконну порубку 3 сироростучих дерев породи дуб здійснено в кварталі 55 виділ 8 Полицького лісництва. Завданий збиток лісу становить 33,9 тис. грн. Транспортний засіб із деревиною доставлено до Володимирецького відділення поліції Кузнецовського ВП ГУ НП в Рівненській області.

По незаконній порубці дуба матеріали направлені до Володимирецького відділення поліції та місцевої прокуратури для притягнення винних осіб до відповідальності. По даному факту матеріали занесено до єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 249 КПК України.

Цього ж дня по місцях незаконного видобутку бурштину в Антонівському лісництві було затримано 15 осіб та притягнено до адміністративної відповідальності за статтею 63 КУпАП.

У кварталі 56 Антонівського лісництва під час розкопування котловану для подальшого використання у видобутку  бурштину   виявлено екскаватор “Атлас” під керуванням 46 річного жителя с.Каноничі Володимирецького району Рівненської області. Транспортний засіб  доставлено до Володимирецького відділення поліції Кузнецовського ВП ГУ НП в Рівненській області  для притягнення винної особи до відповідальності.

14 серпня 2016 року у 89-му кварталі  Мульчицького лісництва під час розкопування котловану затримано екскаватор марки “Вольво”, водія доставлено до Володимирецького відділення поліції Кузнецовського ВП ГУ НП в Рівненській області для притягнення  до відповідальності.

Загалом державною лісовою охороною ДП “Володимирецький лісгосп” в 2016 році на лісопорушників складено 78 адмінпротоколів, винесено 78 адмінпостанов, накладено штрафів в сумі  13,6 тис. грн., завдані збитки лісу становлять 84,0 тис. грн., направлено 6 відношень до Кузнецовського відділу поліції (Володимирецьке відділення поліції) по незаконних порубках лісу для притягнення винних осіб до відповідальності.

Сергій Салівончик,

провідний інженер охорони та захисту лісу 

ілюстрація з мережі Internet

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.