HomeНовиниКрайові новиниРівненщину розділять на 4 райони: Володимирецького не буде, натомість стане Вараський

Рівненщину розділять на 4 райони: Володимирецького не буде, натомість стане Вараський

( 0 Votes )

 

Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль взяв участь у засіданні Уряду. Одне з питань, що розглянули – продовження адміністративно-територіальної реформи. 

Вона має бути завершена до місцевих виборів, призначених на жовтень цього року.

«Це одна з найбільш важливих і найбільш успішних реформ. Ця реформа також одна з найбільш зрозумілих та підтримуваних людьми, тому вона має бути завершена цього року. Ми маємо в жовтні, як і заплановано, провести місцеві вибори за новим адміністративним поділом, щоб країна могла рухатися далі в частині покращення сервісу держави для громадян. Гальмувати та затягувати процес не можна. Реформа в першу чергу робиться для людей, задля їхнього комфорту», - наголосив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Він також нагадав, що Уряд плідно працював над реформою децентралізації, спільними зусиллями були затверджені перспективні плани всіх областей, які відтепер покривають 100% території, окрім окупованого Криму.

«Це реформа так званого базового рівня, коли територію мають покрити спроможні громади. Громади повинні стати сучасними та відповідати потребам людей. Мається на увазі комфортні сервіси та послуги. Після виборчого процесу восени громади будуть працювати на повну потужність», - заявив Денис Шмигаль.

Щоб громади могли успішно функціонувати, вважає Прем’єр-міністр, потрібно перейти до наступного етапу реформи – субрегіонального рівня, формування оптимізованих районів.

За словами голови Рівненської ОДА Віталія Коваля, в урядовому проєкті передбачено 4 райони замість 16.

«Рівненський, Сарненський, Вараський, Дубенський. Саме стільки буде районів на Рівненщині після завершення другого етапу децентралізації. Робота справді проведена колосальна. До неї долучилися представники влади, депутати різних рівнів, представники асоціацій, громадськості, міжнародні та місцеві експерти. Але головне – те, що у неї повірили мешканці містечок, селищ, сіл. Вони добровільно ухвалили рішення про об’єднання громад. Процес ще триває. Але перспективний план із 64 ОТГ вже затверджений Урядом», - зазначив Віталій Коваль.

Другий етап децентралізації планують завершити до місцевих виборів у жовтні. Вони мають відбутися на новій адміністративно-територіальній основі. Проєкт районування області передадуть до Верховної Ради України, яка має схвалити зміни.

Рівненська ОДА

 

У вас недостатньо прав для коментування.