HomeНовиниКрайові новиниВ Дубровиці Нацгвардія розігнала кілька сотень бурштинокопачів (+відео)

В Дубровиці Нацгвардія розігнала кілька сотень бурштинокопачів (+відео)

( 0 Votes )

З’явилося відео розгону нелегальних бурштинокопачів у центрі рівненського містечка Дубровиця. Судячи з усього, його виклав один зі «старателів» або їхніх друзів, пише Вісник і К. Нагадаємо, конфлікт виник через те, що правоохоронці затримали двох копачів бурштину. Кілька сотень колег вирішили визволяти їх силою, на що отримали відповідь правоохоронців.

Цікаво, що автор відео написав до нього коментар з «праведним» гнівом, звинувачуючи у конфлікті правоохоронців. Також не забув згадати про те, що міліція мала б бути на сході, хоча ні для кого не секрет, що Нацгвардійці беруть найактивнішу участь у бойових діях від самого їх початку. Похвалитися цим можуть далеко не всі дуже навіть здорові на вигляд бурштинокопачі. Отже мобілізаційний потенціал в Україні ще доволі великий. Водночас конфлікт у Дубровиці має вже нарешті підштовхнути державу до законного унормування видобутку бурштину.

Джерело: Волинь Post

 

 

Коментар народного депутата Василя Яніцького в соцмережі Facebook

Дубровиця. Знову конфлікт. Знову бурштин. Постріли вчора і сьогодні. Тисяча людей оточила місцевий відділ міліції. Дві години провів у перемовинах. Шляхом діалогу з людьми та звільненням двох затриманих і доставленням їх з Костополя в Дубровицю, вдалося загасити конфлікт. Але це лише до завтра.

Зараз їду з Дубровиці до Рівного. Зранку зустрічатимусь з силовиками області. Дубровиця хоче знати хто стріляв по людях. Порада Авакову і Максимову: скомпроментованого 52-го спецвідділу міліції не повинно бути присутнім у бурштинових районах. Не може брудний 52-й вчора "обілечувати" і кришувати старателів, сьогодні забороняти людям перекопувати свій город(с.Крупове), а завтра знову "обілечувати".

 

Моя позиція залишається незмінною - потрібна негайна законодавча легалізація видобутку і реалізації бурштину.


 

У вас недостатньо прав для коментування.