HomeНовиниРАЕС повідомляєПідсумки роботи РАЕС за квітень

Підсумки роботи РАЕС за квітень

( 0 Votes )

У квітні 2013 року Рівненська АЕС виробила 952 мільйони кіловат-годин електроенергії, що становить 100,2 % від планового завдання. Загалом за чотири місяці 2013 року було вироблено 5 млрд. 343 млн. кВтг електроенергії, що становить 100,4 % від плану та перевищує торішній показник за аналогічний період на 453 мільйони кіловат-годин.

Коефіцієнт використання встановленої потужності (КВВП) за квітень становить 46,6%, з початку року - 65,5 %. Коефіцієнт готовності (Кг) - 55,5%, а з початку року – 75%.

У квітні 2013 року працювали усі чотири енергоблоки РАЕС. Виробництво електроенергії ними склало відповідно 298, 51, 342 та 261 млн. кВтг.

Енергоблок №2 (ВВЕР-440) з 6 квітня знаходився у резерві, а з 12 квітня перебуває у поточному ремонті. Завершити роботи на енергоблоці планується орієнтовно 19 травня.

Енергоблок №3 (ВВЕР-1000) 13 квітня о 18:11 було підключено до енергомережі після проведення середнього планово-попереджувального ремонту. Під час ремонту, який тривав з 15 лютого, провели низку робіт, спрямованих на продовження ресурсу, оскільки проектний термін експлуатації енергоблоку спливає у 2016 році.

Енергоблок №4 (ВВЕР-1000) з 14 квітня знаходиться у планово-попереджувальному ремонті. Ремонт вважається середнім та розрахований на 56 діб. У його рамках заплановано провести низку регламентних та надрегламентних робіт.

Станом на сьогодні на РАЕС в роботі – два енергоблоки (№1 та №3) із сумарним навантаженням 1230 МВт. Діє диспетчерське обмеження.

17 квітня на Рівненській АЕС з робочим візитом перебував начальник головного управління – командувач внутрішніх військ МВС України генерал-лейтенант Станіслав Шуляк. Він зустрівся із генеральним директором РАЕС Павлом Павлишиним, відвідав військову частину 3045 та оглянув обладнання центрального пульта фізичного захисту служби фізичного захисту РАЕС.

24 квітня на Рівненській АЕС пройшло спільне командно-штабне антитерористичне навчання. Участь у ньому взяли представники Служби безпеки України, МВС України, ДСНС України, виконкому Кузнецовської міської ради, ДФЗтаСБ ДП НАЕК «Енергоатом», Антитерористичного штабу ВП «Рівненська АЕС», персоналу станції, командування та особового складу військової частини 3045 внутрішніх військ МВС України.

З 22 по 26 квітня на РАЕС працював тимчасовий представник Московського центру Всесвітньої асоціації операторів атомних  електростанцій (МЦ ВАО АЕС) Максим Дироватий. Він проводив цільові спостереження та інтерв’ю з керівництвом і персоналом РАЕС. Особливу увагу приділяв тим сферам, які були відзначені як сфери для покращання під час партнерської перевірки ВАО АЕС, що проходила на Рівненській АЕС у листопаді минулого року. Як зауважив представник ВАО, РАЕС розробила низку заходів для покращання роботи у цих сферах. Заходи наразі – на стадії виконання. Багато чого зроблено, однак багато ще належить зробити. Найбільшу увагу, за його словами, варто приділити ремонту та ремонтним процедурам і документації.

Також у квітні на РАЕС було підведено підсумки конкурсу на кращий малюнок «РАЕС – добробут – Батківщина» серед школярів Кузнецовська. Усі переможці та призери нагороджені грошовими преміями. Шестеро виконавців найкращих робіт візьмуть участь у всеукраїнському конкурсі, що пройде у травні в Києві. 

Управління інформації та зв’язків з громадськістю Рівненської АЕС

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.