HomeНовиниРАЕС повідомляєКузнецовські атомники продовжують допомагати військовим

Кузнецовські атомники продовжують допомагати військовим

( 0 Votes )

 

Більш ніж півроку тривають військові дії в Україні, й весь цей час атомники Рівненщини активно допомагають нашим захисникам. Загалом для українських вояків працівниками РАЕС зібрано 1,35 мільйона гривень.

Із самого початку колектив станції відгукнувся на заклик перерахувати кошти на рахунки Міністерства оборони. Таким чином, Рівненська АЕС у квітні-травні переказала 635 тисяч гривень на матеріально-технічне забезпечення та 329 тисяч гривень на медичне забезпечення Збройних Сил.

Пізніше виявилася більш дієвою адресна допомога, коли в окремі військові формування передавалося певне спорядження. Так, за кошти атомників придбано два тепловізори та десять комплектів коліматорних прицілів.

Багато роблять профспілкові активісти, просто небайдужі працівники РАЕС, які займаються організацією закупівлі та доставки необхідного обмундирування, харчів для родичів та знайомих у зону АТО.

Кузнецовські атомники продовжують допомагати військовим
 

З червня курування питанням допомоги воякам на передовій взяла на себе Кузнецовська міська організація афганців. Очолює спілку афганців працівник РАЕС Петро Ширко. За його словами, на атомній станції діє спеціальна комісія, до складу якої входять представники їх організації, адміністрації та соціальної служби РАЕС. Щомісяця після надходження чергового траншу коштів на рахунок спілки афганців комісія координує розподіл грошей.

За даними бухгалтерії РАЕС, на рахунок Кузнецовської спілки афганців усього перераховано 492 тисячі гривень. На цю суму закуплено та передано військовим бронежилети, шоломи, камуфляжну форму, берці, продукти харчування, медичні аптечки, інструмент, казани. Петро Ширко каже, що наразі гостро стоїть питання забезпечення зимовим одягом, термобілизною, спальними мішками, шапками, рукавицями, а також паяльними лампами, бензопилами. Тому зараз проводиться активна підготовка до девятої поїздки у зону військових дій.

Допомога надається переважно призовникам-землякам, вихідцям із міста Кузнецовська та Володимирецького району. Таких, за даними військкомату, 170 осіб. Не лишаються поза увагою і військовослужбовці в/ч 3045, яка виконує завдання з охорони Рівненської АЕС. Військова частина 3045 направила у зону АТО вже третю ротацію. Наші земляки-поліщуки воюють нині у складі батальйонів «Горинь», «Айдар», у 24-й, 30-й, 51-й, 72-й механізованих бригадах, у 80-й та 95-й аеромобільних бригадах. Також володимирчани проходять військову підготовку на Яворівському полігоні на Львівщині.

Задля успішного виконання поставлених завдань, для прискорення відновлення миру в Україні важливо об’єднати зусилля всього суспільства. Й рівненські атомники – завжди на передовій «фронту підтримки».

Вікторія ЛЕОНОВА

 

У вас недостатньо прав для коментування.