HomeНовиниРАЕС повідомляєСтуденти з Білорусі уже вдруге пройшли практику на РАЕС

Студенти з Білорусі уже вдруге пройшли практику на РАЕС

( 0 Votes )

Впродовж минулого тижня у навчально-тренувальному центрі Рівненської АЕС проходили практику студенти кафедри ядерної і радіаційної безпеки Міжнародного державного екологічного університету імені А.Д.Сахарова.

Стажування було заплановано у рамках програми підготовки кадрів для ядерної енергетики Республіки Білорусь. Організація практичних занять в НТЦ РАЕС стала можливою завдяки  налагодженій співпраці з Севастопольським національним університетом ядерної енергії та промисловості (СНУЯЕтаП), який готує спеціалістів для атомної енергетики України і постійно взаємодіє з оператором українських АЕС – ДП НАЕК „Енергоатом”.

Це уже друга група студентів із білоруського вишу, яка проходила практику на РАЕС. Вперше студенти із сусідньої держави стажувалися на станції у лютому цього року.

– Теоретичний курс в університеті був би неповним без практики, - зауважила викладач кафедри ядерної і радіаційної безпеки Міжнародного державного екологічного університету Наталія Єрмоленко. – Для наших студентів-п’ятикурсників надзвичайно важливий досвід українських фахівців, які експлуатують енергоблоки з ВВЕР, адже блоки з таким типом реакторів будуються на Білоруській АЕС.

У рамках стажування студенти з Мінська побували на проммайданчику станції, ознайомилися з роботою автоматизованої системи контролю радіаційної обстановки (АСКРО), відвідали інформаційний центр РАЕС.

 

Група білоруських студентів - практикантів на РАЕС

 УПРАВЛІННЯ ІНФОРМАЦІЇ ТА ЗВ’ЯЗКІВ  З ГРОМАДСЬКІСТЮ РІВНЕНСЬКОЇ АЕС

 

У вас недостатньо прав для коментування.