HomeГромадиГромадиНова мітла по новому мете...

Нова мітла по новому мете...

( 0 Votes )

Як відомо, нещодавно відбулися вибори органів місцевого самоврядування. Наше село Степангород не виняток: громада обрала нових депутатів та голову сільської ради. Ним став молодий, енергійний, запальний Віталій Кирилович Наконечний.

Тільки-но виборча комісія завершила свою роботу, прийнявши у новоспеченого голови присягу, той одразу ж приступив до роботи. Почав із облаштування робочого кабінету, бухгалтерії, словом, затіяв капітальний ремонт у приміщенні сільської ради.

Організував підприємців, які проживають та працюють на території сільської ради. Вони допомогли дошками, лагами, фарбою, цвяхами та іншим необхідним для ремонту начинням. Дехто допоміг фінансами. Завдяки цьому поміняли енергозберігаючі лампочки на ліхтарях, які освітлюють вулиці села.

Як тільки-но Віталію Кириловичу запропонували допомогу у будівництві амбулаторії в селі, він одразу «по гарячому» взявся до справи. На території Степангородського лісництва уже відвели земельну ділянку для так необхідної селянам медичної установи.

Як говориться, зробив крок, розкажи людям, прозвітуй, нехай знають. – Усе робиться людьми і заради людей, – говорить Віталій Кирилович. – Адже за роки незалежності наша держава дивилася в інший бік. Для нашого села не було зроблено нічого: ні дороги, ні амбулаторії, ні школи. Школа – найболючіше питання. У 2013 році Віталій Кирилович з ініціативною групою односельців почали оббивати пороги РД А, ОД А, райради, облради, Департаменту по будівництву…

Викликали не одну комісію, експертів, які таки визнали, що школа є аварійною. І врешті-решт почали виготовляти проектно-кошторисну документацію для будівництва нової школи. У зв’язку з подіями на Донбасі вся робота на деякий час припинилася. Та новий голова, очоливши сільську раду, уже двічі з депутатами, директором школи, ініціативною групою (яка зараз займає дуже активну громадську позицію), головою батьківського комітету школи, знову стукають у двері кабінетів новообраних районних та обласних високопосадовців.

Двісті шістдесят тисяч гривень – такі кошти необхідні для завершення виготовлення проектно - кошторисної документації, облрада пообіцяла таки «знайти» до закінчення 2015 року. А на початку 2016-го закласти в бюджет нові кошти на будівництво освітянського закладу.Як говориться: нова мітла по-новому мете. Бажаємо Віталію Кириловичу робочого натхнення, енергії, бажання щось змінити. Велика відповідальність – жити для людей, працювати з людьми, бути людиною. Нехай Вам допомагає Бог і хороші, небайдужі люди зустрічаються на вашому шляху. Втілюйте у життя Ваші плани та ідеї (а їх у Вас багато), а ми з усіма будемо ділитися Вашими досягненнями, радітимемо разом з Вами.

 

Олександра Стріла ,

с. Степангород

 

У вас недостатньо прав для коментування.