HomeКультураОфіційноРіздвяне сонце зігрівало, Володимиреччина колядувала!

Різдвяне сонце зігрівало, Володимиреччина колядувала!

( 0 Votes )

«Просим Тебе, Боже, зглянься на свій люд, благослови працю і щоденний труд. Вчини так, щоб люди були добрі, щирі, щоб не було зла і воєн, і всі жили в мирі.

Щоби бджоли мед давали, і нива родила, щоби Бога прославляла Україна мила!»

Ці слова стали епітетом різдвяних вітань, що линули з вуст колядників та щедрувальників з центральної сцени Майдану Єдності. На диво сонячним і теплим видався день 14-го січня, другий різдвяний празник – Святого Василя, який співпав з проведенням районного благодійного свята колядок і щедрівок «Володимиреччина колядує».

У зв’язку з військовими діями, які тривають на Сході України, всі заходи, що проводить Володимирецький відділ культури і туризму мають благодійну мету допомоги армії. Тож не дивно, що і це свято проходило з благодійною акцією.

З нагоди відкриття свята з вітальним словом перед односельцями та гостями заходу виступили Володимирецький селищний голова Олександр Осмолович та начальник відділу культури і туризму Володимирецької РДА Валентина Пінчук. Вони побажали «Щоб у прийдешньому році спільні здобутки на трудовій ниві лише множилися і з’являлися нові плани. Також якомога більше щасливих і радісних миттєвостей. Незламного духу, відданості рідному краю, миру та спокою усім вам і вашим рідним!»

Двадцять колективів і солістів сільських та міських установ культури відгукнулись на запрошення оргкомітету і прибули на свято.

Першою привітала учасників та гостей солістка Суховільського сільського клубу – Яна Полуйко. В її виконанні прозвучала пісня «Новий рік прийшов на Україну». Злагоджено зазвучали голоси учасників хору районного будинку культури, які гарним мажорним ритмом розпочали програму. Душа наповнювалась новим незвіданим відчуттям чогось світлого і неземного, коли звучав чистий ангельський спів найменших учасників свята – тріо колядників із села Малий Жолудськ (керівник Людмила Охринюк). Щиро, по-дитячому, привітали всіх глядачів зі святом вокальний ансамбль «Унісон» Володимирецької ЗОШ №1 (керівник Сніжана Гошта). А ще розвеселив публіку Богдан Мамчик, маленький колядник-посівальник, учасник зразкового колективу «Веселики Полісся» Жовкинівського сільського клубу, керівник Галина Ковальчук.

 


 

Хороші відгуки від глядачів звучали на адресу вокального жіночого ансамблю «Вербиченька» Сваринівського сільського клубу (керівник Стефанія Гафтко) та вокального жіночого ансамблю Володимирецької ДМШ (керівник Тетяна Любченко).

Зачаровували публіку своїм співом жіночий вокальний ансамбль «Журавка» Городецького СБК (керівник Наталія Кривко), народний аматорський фольклорний ансамбль «Полісянка» Суховільського сільського клубу (керівник Валентина Петрук), фольклорний колектив «Оберіг» Балаховицького КДК (керівник Надія Давидюк). Фанати співу почули чотирьохголосе звучання коляди новоствореним вокальним ансамблем «Октава» МБК селища Рафалівка (керівник Жанна Демидчик). Старовинними колядками потішили колядники з села Малі Телковичі та Острівці. Церковне виконання звучало в колядках ансамблю української пісні «Купава» Каноницького СБК (керівник Тетяна Черевач) та вокального ансамблю «Калинонька» Велихівського сільського клубу (керівник Наталія Бірюк).

 


 

Різдвяну кутю, поліський узвар та піцу гостинно пропонувала усім бажаючим піцерія «Кукушка» підприємця Олександра Журби.

По завершенню виступів колективів голова лічильної комісії Олег Босик оголосив підсумки благодійної акції – зібрано 2.08 тисячі грн. В цей же день районною бібліотекою було кинуто клич підтримати сина В. Симонюка – Сергія, який на даний час перебуває в зоні АТО. До кінця свята було зібрано 4.342 тисячі грн. Щиро дякуємо усім небайдужим, хто відгукнувся на підтримку воїнів-земляків!

На завершення заходу з вітальною програмою виступили аматори Володимирецького районного колегіуму (керівник Юрій Шевченко). А юна солістка Оксана Підвишенна настільки підняла святковий настрій володимирчан, що вони ще довго гуляли площею, приспівуючи слова пісні «Україна колядує, колядує вся земля, в небі ангели співають, прославляємо Христа».

Кожен прихід Нового року Україна розпочинає світлими Різдвяними святами. Ось і цьогорічний цикл свят підходить до завершення. Тож хочемо побажати всім нам, щоб ота Божа благодать, яка панує в наших душах у ці дні, те світло Віфлеємської зорі не згасало, а продовжувало й надалі осявати наш шлях, вселяючи віру і надію в кожний прийдешній мирний день.

Марія Дукач,

ведуча свята, методист РБК.
 

У вас недостатньо прав для коментування.