HomeКультураОфіційноВолодимирецький "Верес" на фестивалі "Переяславський ярмарок"

Володимирецький "Верес" на фестивалі "Переяславський ярмарок"

( 0 Votes )

Всеукраїнський фестиваль майстрів народної творчості «Переяславський ярмарок» засновано у 2013 році. Проводитиметься він один раз на рік на території музею народної архітектури та побуту середньої Наддніпрянщини Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав». І приємно, що 20-21 вересня у ньому взяв участь народний аматорський чоловічий вокальний ансамбль районного Будинку культури «Верес» (керівник Віталій Комар).

 За замислом організаторів фестиваль мав відкрити чоловічий колектив, так як за стародавніми звичаями і традиціями чоловіки мають першими заходити до святкової господи. Тож наші козаки і розпочинали святкове дійство своїми красивими та запальними піснями.

                Кращі колективи Сумської, Київської, Черкаської, Харківської та Житомирської областей запрошено й на гала-концерт, який відбувся на другий день. І кульмінацією цього концерту знову ж став успішний виступ «Вересу», якому не тільки гаряче аплодували, а й викликали «на біс» учасники та гості фестивалю.

                Фестивальне музично-пісенне дійство стало чудовим засобом популяризації народних ремесел, автентичного фольклору, культури (зокрема й у сучасному баченні її українцями), і це особливо важливо за умов світової глобалізації.

                 Колектив ознайомився з самобутньою культурою, мистецтвом, народними традиціями, найкращими зразками народних ремесел, національного співу та музики. Майстри народної творчості обмінялися досвідом. Це був своєрідний огляд  творчих колективів, який ставив за мету берегти і підтримувати історико-культурне та природне багатство нашого народу. Упродовж фестивалю відбувалися майстер-класи, виставка-ярмарок, презентації будинків дитячої творчості, традиційних та сучасних українських ремесел. Цей фестиваль дав можливість талановитим народним майстрам і колективам проявити свої здібності.

 

народний аматорський чоловічий вокальний ансамбль Володимирецького Будинку культури «Верес»

 

Надія КРАВЧУК,

в.о. директора Володимирецького РБК.

На знімку: виступає «Верес».

 

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.