HomeКультураНеофіційноКобзарева струна не вмирає (+фото)

Кобзарева струна не вмирає (+фото)

( 0 Votes )

24 лютого читці з усього району декламували, читали, грали і співали Шевченка. Їх ораторську майстерність, акторську здібність, дикцію й талант оцінювали Марія Дуляницька, Василь Грекович, Петро Шеліган, Людмила Швирид та начальник управління культури й туризму Володимирецької РДА Людмила Босик.  Конкурсантів поділили на дві вікові категорії: до 10 та після 10 років.

У молодшій віковій категорії ІІІ призове місце посіла Аліна Басюк з Половель, а ІІ місце розділили між собою Діна Панасюк з Рафалівки та Ірина Ковтуннік з Більської Волі. Серед наймолодших 1 місце, декламуючи «Русалку», виборола босонога красуня Василинка Василюк зі Сваринь.

А в категорії «від 10» третє місце вибороли три композиції: дівчата з Цепцевич, які ставили «Тополю», Аліна Мельник з Балахович та Юлія Городна з Велихова. Друге місце посіли Катерина Хомич з Воронок та Руслан Шкут з Любахів. А першість отримала Катерина Москалик, яка читала «Причинну». Усього ж на поклик кобзаревої струни приїхало 44 учасники з усього району. Переможці представлятимуть Володимиреччину в Рівному.

Твори звучали як в сольному виконанні, так і з музичним супроводом, а дехто навіть театралізував поезію Кобзаря. Найбільшою популярністю серед читців користувалася «Тополя», проте беззаперечно усі Тарасові вірші нині актуальні, як ніколи. Як зазначила у привітальному зверненні до читців Людмила Босик, й голова журі, хто любить Шевченка, той справжній українець.


 
 
 
 
 

 

Наталія АНДРЄЄВА.

фото автора

 

У вас недостатньо прав для коментування.