Володимирецький "Легіон" – чемпіон район з футзалу (+фото)

( 0 Votes )

 

 

У першу неділю лютого у Вараші на паркеті Будинку культури ім. Лесі Українки пройшов заключний етап чемпіонату Володимиреччини з футзалу. 

За результатами відбіркових змагань перепустки до фіналу отримали дві команди з райцентру – КДЮСШ та «Легіон», які стали кращими у чемпіонаті селища. 

А також боролися представники Сопачева, Новаків, Борового Зарічнянського району та Кідер, що потрапили до фінальної «шістки» після попереднього етапу на майданчиках Володимирця та Мульчиць. Напередодні фіналу команда з Кідер відмовилася від змагань, і за спортивним принципом її замінили футзалісти із Зеленого.

«Легіон» не випускав ініціативи з самого початку

Жеребкування поділило учасників на дві групи. До першої потрапили колективи Новаків, Зеленого та «Легіон», а до другої – КДЮСШ, Сопачева та Борового. Змагалися команди за регламентом два тайми по 10 хвилин спочатку у групах, а потім кращі потрапляли одразу у гру за почесний приз, а другі колективи з груп – у поєдинок за 3-4 місця.

 Почну з групи «А», яка візуально виглядала дещо простішою за іншу. Відкривали чемпіонат «легіонери» та Новаки. Зустріч склалася порівняно легко для володимирчан, які відкрили рахунок дальнім ударом свого кіпера Олександра Черевача і не випускали ініціативи до закінчення двобою – 6 : 2. Інші голи «Легіону» забивали Дмитро Китун (тричі), Сергій Жданюк та Олександр Ярута. За новаківців відзначалися Олександр Христянович та Олексій Тимощук.

Далі ті ж Новаки вийшли на майданчик проти Зеленого, і перший тайм пройшов під диктовку гравців у червоних футболках, тобто новаківців – 3 : 1. Двічі вразив ворота суперників Олександр Васьковець, ще гол доклав у командну скарбничку Олександр Базака, на що Зелене відповіло м’ячем свого основного забивайла Сергія Сиротюка.

Здавалося, що «червоні» по перерві без проблем доведуть справу до перемоги. Але вони навіщось змінили основного кіпера Андрія Будника на фактично польового гравця Васьковця, і цим одразу ж скористалися опоненти.

Упіймав кураж той же Сиротюк, який по перерві забив ще 4 голи, по разу відзначилися ще й його товариші Роман Шеверда та Едуард Мотько, і хоча Максим Ярченя та Олександр Проневич скоротили розрив у м’ячах до мінімуму, все ж звитяга залишилася за Зеленим – 7 : 6.

А Новаки, що програли фактично за власним бажанням, по цьому, як виявилося пізніше, посіли останнє місце. А першу позицію в групі розігрували «Легіон» та Зелене. Рахунок відкрив Сергій із Зеленого (Сиротюк), проте невдовзі володимирецький Сергій (Жданюк) встановив статус-кво – 1 : 1. По тому Сиротюк за свою нестриманість отримав червону картку і додивлявся матч уже із лави запасних.

Чемпіон району з футзалу 2020-го року - володимирецький Легіон

У другому таймі – ключовий епізод двобою

У другому таймі при нічийному рахунку трапився ключовий епізод двобою. В одній з атак Едуард Мотько випередив кіпера суперника Черевача і вже мав виводити свою команду наперед, проте воротар просто схопив його за екіпіровку. Зав’язалася (уже після свистка арбітра) сутичка, в результаті якої були вилучені «легіонери» Черевач та Китун та «зелений» Мотько.

Але партнери Мотька не змогли скористатися з чисельної переваги. Натомість володимирчани, вистоявши в захисті, зуміли використати помилки запасних полісян (Жданюк та Буткевич) – 3 : 1.

Друга група: заруба з боровцями

Друга група потенційно виглядала сильніше. Тут «заруба» почалася вже із стартового поєдинку, коли зійшлися КДЮСШ та «Темп» Борове. У володимирчан був відсутній їхній ключовий гравець Віталій Брикса, що пропускав турнір через травму.

Це окрилило суперника, який спочатку повів перед у першому таймі – 2 : 1 , а потім виграв і матч – 4 : 3. У переможців двічі забивав Назар Гаврилюк, по разу – Роман Шило та Дмитро Фалько, у переможених по голу на рахунку Василя Гузоватого, Дмитра Дацького і Романа Хондоки.

За Сопачів грали зірки обласного футболу

Найшла коса на камінь у наступному поєдинку, де проти володимирчан вийшов Сопачів, кольори якого захищали три бронзових призери обласного чемпіонату з футболу Роман і Леонід Федіни, Ярослав Похила та чемпіон у складі «Малинська», гравець з дуже сильною лівою ногою, Василь Лойко. Досить швидко сопачівці вийшли вперед зусиллями того ж Лойка – 2 : 0. Але ще до перерви райцентрівці рівновагу поновили – 2 : 2 (у них в цій грі забивали лише Романи – у першому таймі Сад та кіпер Бедик).

У другому таймі почалися «гойдалки» – Сад робить – 2 : 3, Льоня Федіна «стріляє» «дублем» – 4 : 3, а Хондока встановлює кінцевий результат – 4 : 4. Більшості глядачів у залі здавалося, що останній матч у групі закінчиться на користь «зіркового» Сопачева, але вийшло все з точністю до навпаки.

Уже в першому таймі підопічні борівського наставника Петра Подерні заклали необхідний фундамент для виходу у фінал – 4 : 1 (два м’ячі Назара Гаврилюка, а також Сергія Марка та Івана Апончука – у стирян забив Льоня Федіна).

Після перерви сопачівці пішли ва-банк, випустивши ще одного польового гравця у якості кіпера, але врятуватися від поразки це не допомогло – 5 : 8, і сенсаційне Борове – у фіналі.

Але спочатку розігрувалося третє призове місце, де у зустрічі КДЮСШ – Зелене боротьби, за великим рахунком, не вийшло – 7 : 3. Вихованці спорт школи спокійно збільшували свою перевагу, а суперник, відчувалося, сил на опір вже не мав. На голи Сиротюка та Шеверди (двічі), відповіли Дацький (теж двічі),Сад, Хондока, Гузоватий (2) та Ковальчук. Схожа ситуація спостерігалася й у заключному матчі де бойовиті борівці нічого не могли протиставити досвідченим «легіонерам».

Лише при рахунку – 4 : 0 (голи Жданюка (2), Черевача та Китуна) гості із Зарічненщини зуміли «розмочити» рахунок – 4 : 1 (Дмитро Фалько).

Тож закономірна перемога володимирчан – вони чемпіони району!

 

Підсумки. Головні несподіванки чемпіонату

Переможці та призери отримали кубки та грамоти, відзначу також суддівську трійцю у складі Володимира Штиня, Сергія Ткачука та Анатолія Демчука, яка досить впевнено розібралася у складних ситуаціях і без особливих ексцесів закінчила турнір.

Кращий футбольний арбітр Володимиреччини 2019-го року  Володимир Штинь з відзнаками

З рук очільника районної асоціації футболу Сергія Вінника відзнаки отримали також той же Володимир Штинь як кращий районний арбітр минулого сезону та команді «Темп» Борове був вручений «Приз справедливої гри» за 2019-й рік.

І замість резюме. На мій суто суб’єктивний погляд, головна несподіванка із знаком «+» – Борове, із знаком «-» – Сопачів. А з гравців відзначу одразу декількох (в порядку зайнятих місць) – Жданюка, Черевача («Легіон»), Гаврилюка (Борове), Сада (КДЮСШ), Сиротюка (Зелене), Лойка (Сопачів) та Васьковця (Новаки).

 А вже з наступного дня майданчик Палацу Культури стане ареною змагань з футзалу у залік Спартакіади РАЕС, на які заявилося 12 колективів.

Юрій Ковалець.

 

У вас недостатньо прав для коментування.