Футбол: нефартовий Яблуневий Спас (+таблиці)

( 0 Votes )

А й справді, дуже невдало відіграли на обласній арені усі представники нашого регіону, не здобувши за свято жодного очка у всіх турнірах під егідою РОФФ.

Почну з «Ізотопа – РАЕС», який тримався у чільній  трійці чемпіонату і дорослих, і юнаків.Та в неділю йому  довелося грати у Сарнах проти лідера змагань – місцевого «Маяка», який вельми неохоче вдома розлучається із заліковими очками.

Та й у атомників попереду у п’ятницю, 24-го серпня, головний матч року – фінал Кубка Рівненщини з оржівським ОДЕКом. Видно,   й через це ізотопівці повернулися з виїзду без здобутків – програли і юнаки – 1 : 3, і дорослі – 0 : 1.

Така ж доля чекала на рафалівчан у Бугрині Гощанського району. На полі місцевої школи, яке придатне, за словами начальника команди ФК «Рафалівка» Володимира Штиня,  скоріше для кросу по пересічній місцевості, гості не змогли забити жодного м’яча, поступившись і дублем – 0 : 1, і основним складом – 0 : 2.Спробую якось пояснити невиразну гру наших хлопців. Справа  у тому, що після першого кола колектив  покинуло одразу чотири гравці, з яких троє виходили в «основі» і становили центральну вісь команди. Це хавбеки  Стас Гребінь та Анатолій Пархомчук(тепер гратимуть в ФК «Садове» Володимира Новака), оборонець Сергій Єфімчук обрав Радивилів, та універсал Вячеслав Штинь, який захищатиме кольори «Ізотопа – РАЕС». Зрозуміло, що одразу замінити таких гравців практично неможливо, хоча певні кроки у цьому напрямку вже зроблені.Так  повернувся до команди з Кричильська Віталій Корзюк, також заявлені на друге коло Артем Цимбалюк з Костополя та Василь Лавренчук з Маневич. Двоє перших вже грали у  Бугрині, але, як бачимо, позитивного результату поки що немає.З інших результатів відзначу виграш Радивилова у Млинові – 4 : 2 та Садового у Рокитному – 3 : 0.Рокитне на тижні рознесли на друзки у Малинську – 9 : 0, причому розпочав розгром двома голами екс – володимирчанин Віталій Брикса.

А початок другого кола склався для наших колективів вдало – у домашніх матчах атомники переграли Млинів – 3 : 0(забивали Антон Шевчук, Микола Засєкін з пенальті та Сергій Чугай, а при рахунку 0 : 0 воротар варашан Юрій Крисюк парирував уже сьомий у цьому сезоні одинадцятиметровий штрафний удар), а рафалівчани перемогли – 3 : 1 клеваньську «Коливань», причому і тут не обійшлось  без карних  ударів. Один з них Роман Федіна не реалізував при рахунку 0 : 1.Інший забив Дмитро Серховець, він же вразив  ворота гостей з гри, а ще раз вписав своє прізвище у бомбардирський реєстр команди Віктор  Стельмах. Тепер на команду Василя Дацького  у неділю, 26-го серпня, чекає домашній поєдинок  з кричильським «Колосом».Станційників, як я вже згадував, жде архіважливий фінал Кубка, тому прохання до усіх любителів футболу міста та району підтримати  ізотопівців у Рівному, тим більше, що команда планує організацію поїздки на цей матч.

Друголігова володимирецька  МФК «Енергія» починала друге коло  тиждень тому домашнім двобоєм із дубенським «Імпульсом» - 1 : 1(гол забив Дмитро Китун), а на яблучного Спаса ні з чим повернулася із Здолбунова, де програла місцевому «Експресу» - 2 : 4.

 

РАЙОН

Черговий тур, починався, як завжди, на тижні, коли у четвер МФК  вдома поступився минулорічному чемпіону з Кідер – 1 : 4( у господарів забив Сергій Дячук, а у “Юності» - тричі Олександр Рищиковець  та Сергій Тоюнда), а Сопачів у себе розбив  Полиці – 4 : 0(тут відзначилися Роман Федіна(двічі), Ярослав Похила та Руслан Федіна).По тому Любахи вдома таки дотисли Цепцевичі – 2 : 1, хоча й програвали спершу – 0 : 1 після влучного удару Богдана Самуліка.Та надалі харизматичний лідер «соколів» Юрій Ткачук зрівняв рахунок, а вирішальний гол оборонець гостей Віталій Шумський забив у власні ворота…У неділю Воронки  мінімально – 1 : 0 подужали Жовкині, а лідер першолігових перегонів «Моноліт» приймав аутсайдера з Великого Жолудська.Над гостями дамокловим мечем висить не тільки мінусова кількість набраних балів, але й можливість достроково закінчити  чемпіонат через другу неявку на гру, адже один невиїзд у них вже є.Судячи по тому, як «зіркові» футболісти добиралися до Вараша, то проблеми у них дійсно великі, адже гру арбітр Олександр Ярута почав із запізненням на 40 хвилин.До честі приїжджих аматорів шкіряного м’яча , вони завчасно попередили господарів про можливе запізнення.

А тепер про саму гру.Вже через 15 хвилин енергоремонтники вели – 2 : 0.Спочатку Роман Лоза після подачі зі штрафного Олега Мирончука головою переправив м’яч до сітки – 1 : 0, а майже одразу такий же момент лишень після кутового використав  Петро Коновальчук. Здавалося, що ось – ось,  і гості, як – то кажуть, посиплються…Але час минав, а голів більше не було попри тотальну перевагу господарів. Тільки під завісу зустрічі Василь Квачук, що вийшов на заміну, скориставшись метушнею у карній зоні суперника, «пробив» кіпера «Зірки», встановивши кінцевий результат гри – 3 : 0.Таким чином . «Моноліт» потихеньку відривається від свого переслідувача з Канонич, оскільки їх матч з Телковичами перенесено на невизначений строк.

Лідер чемпіонату Володимиреччини та фіналіст Кубка району - "Моноліт" Вараш.

Тур у другій лізі ознаменувався першою втратою – кількість команд тут  зменшилася до шести, тому що Лозки не приїхали до Половель, і їм зараховано вже другу технічну поразку і автоматично знято зі змагань. Як бачимо, не допоміг «Колосу» навіть союз з Довговолею, хоча ще в минулому сезоні обидві команди були, як – то кажуть, на виду…

А фішкою туру став двобій лідерів у Мульчицях , куди завітала спілка Новаки – Озеро.Гостросюжетний поєдинок приніс  важку перемогу господарям – 3 : 2, де за них забивали Іван Першута, Олексій Отрода та Сергій Бубка(однофамілець свого славетного земляка, президента НОК  України), а за гостей – Віталій Зашко і Олексій Тимощук. Ще в одній зустрічі Балаховичі на виїзді декласували Зелене – 5 : 0 і вийшли на друге місце, маючи 17 очок. У Мульчиць – 20 балів.

На Маковія у Володимирці відбулися півфінали районного Кубка.У першому Цепцевичі познущалися над Мульчицями – 10 : 0.Відвів душу у цій грі Віталій Корзюк, на рахунку якого 4 голи, по два забили Богдан Самулік та Віталій Волосячик і по одному – Михайло Ярута і Анатолій Пархомчук. А у другому «Моноліт», не дивлячись на опір Любахів, усе – таки довів свою вищість над ними – 3 : 0 завдяки голам Сергія Тарасюка, Олега Мирончука та Петра Кислянка. Як бачимо, у цьому році команда ЕРП РАЕС не лише веде перед у чемпіонаті Володимиреччини, але й має усі шанси покласти золоті медалі у районний Кубок, фінал якого орієнтовно відбудеться на Покрову. Усе це стало можливим завдяки фінансовій підтримці фірми «Полісся – Бетон», яку очолюють приватні підприємці з Вараша Олександр та Микола Різановичі.

 На прийдешньому  тижні увагу любителів футболу привертає Кубок Незалежності, який традиційно проходить 24-го серпня, за участі Кідер, Канонич, Воронок  та Мульчиць. Змагання у Володимирці розпочнуться о 12.00.

 

ЛІГА УЧАСНИКІВ  АТО.

За минулих два тижні команда Пятого окремого батальйону  Національної  гвардії України, що представляє місто Вараш у західній зоні Ліги, провела два домашніх поєдинки. Спочатку наші земляки переграли – 2 : 0 колектив «Гоща – АТО». Перший гол гості забили самі собі під натиском Романа Шишки, а закріпив перемогу Тарас Стискун з подачі Сергія Матвійчука.На яблучного Спаса ще три очки далися варашанам без бою через те, що їхній опонент з Волині –  «Любомль  - АТО» на гру не прибув. Таким чином, наші атошники суттєво поповнили свій очковий запас, проте їхнє турнірне становище  залишилось майже тим самим.

Ю.Ковалець.

 

Таблиця результатів чемпіонату та першості  району з футболу станом на 19.08. 2018 року І-ліга.

п\п

Команда

І

В

Н

П

М’ячі

 

О

1.

«Моноліт» Вараш

14

10

3

1

39-13

33

2.

«Промінь» Каноничі

13

9

2

  2

27-17

29

3.

«Зоря» Воронки

14

8

3

3

27-21

27

4.

«Юність» Кідри

14

6

6

2

52-27

24

5.

«Сокіл» Любахи

14

5

5

4

18-25

20

6.

«Стир» Сопачів

14

6

2

6

26-27

20

7.

МФК «Володимирець»

14

5

4

5

26-30

19

8.

«Полісся» Полиці

14

5

4

5

20-24

19

9.

«Горинь» В.Цепцевичі

14

5

2

7

26-21

17

10.

«Стир» В.Телковичі

13

4

1

8

22-29

13

11.

«Олімп» Жовкині

14

2

2

10

13-33

8

12.

«Зірка» В.Жолудськ

14

0

2

12

10-43

-1*

 

ІІ-ліга.

п\п

Команда

І

В

Н

П

М’ячі

 

О

1.

ФК «Мульчиці»

8

6

2

0

25-12

20

2.

«Штурм» Балаховичі

9

5

2

2

24-10

17

3.

«Україна» Новаки-Озеро

9

4

3

1

25-16

15

4.

ФК «Половлі»

9

4

2

3

17-12

14

5.

ФК «Хиночі»

8

2

2

4

12-25

8

6.

«Полісся» Зелене

9

2

1

5

16-26

7

7.

«КоЛоС» Лозки

8

1

0

7

10-26

3*

 

І-ліга

Результати матчів: Вараш - Жолудськ 3-0, Сопачів – Полиці 4-0, Любахи – Цепцевичі

2-1,  Воронки - Жовкині 1-0, Телковичі – Каноничі (перенесений), Володимирець–Кідри 1-4 .

 

ІІ-ліга

Зелене - Балаховичі 0-5, Мульчиці - Новаки-Озеро 3-2, Половлі – Лозки 3-0*т.п.,

Команда «КоЛоС» Лозки знялася з першості.

 

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.