ГРА ЗАБУВАЄТЬСЯ, А РЕЗУЛЬТАТ ЗАЛИШАЄТЬСЯ

( 0 Votes )

Одна з найбанальніших футбольних аксіом гласить, що який би рівень підготовки не показувала команда, на перший план завжди виходить Його Величність Результат. У цьому могли переконатися рафалівські любителі футболу, спостерігаючи у неділю, 24-го червня, поєдинки своїх улюбленців з колективом ФК «Садове» Гощанського району.

Першими, як завжди, з’ясовували стосунки юнаки, до речі, обидва лідери чемпіонату U-17, лишень у гостей (ДЮСШ – «Верес» Рівне) при однаковій кількості очок з рафалівчанами (по 16) було зіграно на матч більше. Тож у господарів був шанс відірватися від переслідувачів.

Але, забігаючи наперед, скажу, що вони ним не скористалися. Хоча винуватити в цьому можуть тільки самих себе,бо вели у рахунку – 3 : 1, а закінчилося усе поділом очок – 3 : 3. Двічі у господарів відзначився кращий стрілець юнацьких перегонів Віталій Волощук (тепер у нього 11 забитих голів), а ще один м’яч на рахунку Миколи Гребеня.

По тому змагалися дорослі. Причому не вперше цього року, адже зовсім недавно жереб звів суперників у чвертьфіналі Кубка області і тоді перемогла Рафалівка – 1 : 0. Батько і син Новаки (саме вони є головними «зірками» приїжджої команди) добре запам’ятали ту гру і зробили висновки з тієї поразки.

Жвавий початок матчу пішов на користь гостям, і вже на 12-ій хвилині вони відкрили рахунок. Їхній форвард Володимир Гайдук по центру втік від оборонців і перекинув шкіряну сферу через Олександра Черевача – 0 : 1. У місцевих футболістів гра явно не клеїлась, було багато браку у передачах, а коли вони й наближалися до карної зони гостей, то там стіною стояв Богдан Новак, без сумніву, найкращий у ФК «Садове».

Здавалося, що на перерву господарі підуть у статусі лузерів. Та буквально одна хвилина перевернула у цьому двобої усе з ніг на голову. Спочатку помилився хтось із захисників гостей, який відбив м’яч прямо на ногу Дмитру Серховцю, і той, не довго думаючи, вгатив його у сітку з меж штрафного майданчика – 1 : 1. А вже наступна атака біло-чорних принесла їм перевагу внаслідок блискучого індивідуального проходу Леоніда Федіни – 2 : 1.

У другому таймі гості спробували змінити хід подій на свою користь, посунувши Богдана Новака у півзахист. Стало лячно за оборону рафалівчан, тим більше, що отримав травму і покинув поле один з ключових гравців Сергій Єфімчук. Та й гості не обійшлися без втрат – після другої жовтої картки з поля був вилучений автор їхнього єдиного гола Володимир Гайдук. І підопічні Івана Мальця майже одразу покарали суперника за помилки у захисті. Віктор Стельмах виконав майже хокейний булліт, тікаючи від оборонців зі своєї половини поля. Кіпер опонентів Андрій Мозеров перший удар нападника нейтралізував, але на добивання першим встиг Роман Федіна – 3 : 1. Він же міг довести рахунок до розгромного вже в доданий рівненським арбітром Андрієм Приймачуком час, та, пробігши з м’ячем та двома оборонцями на плечах пів-поля, влучив лише у поперечину…

Ось так, провівши за якістю гри не самий достойний матч, Рафалівка таки перервала серію поразок та збагатила свій турнірний доробок до семи очок.

А їхній найближчий територіальний сусід – «Ізотоп-РАЕС» – має вже 17 балів, розправившись у себе з радивилівським «Соколом» – 3 : 0. Двічі у воротах гостей «розписався» Антон Шевчук, що завжди опинявся у потрібному місці в потрібний час, а Олександр Поляков довів рахунок до розгромного, покаравши кіпера за недбалість… Декласували своїх приїжджих однолітків і юніори варашан – 5 : 0.

 На чолі змагального рейтингу без змін – Сарни (тур пропускали) та Малинськ (на тижні розбив 5 : 0 Садове) – по 21 очку, щоправда у футболістів з Березнівського району зіграно на 2 матчі більше. По 17 балів мають варашани і бугринська «Калина» після перемоги над гощанським АГАТом – 2 : 1 (у «Калини» зіграно на зустріч більше).

 І вже 27-го червня у Рафалівці – матч сезону для господарів – другий поєдинок півфіналу Кубка Рівненщини. Нагадаю, що у першому переміг з рахунком 1 : 0 «Ізотоп». Одночасно у Клевані місцева команда спробує взяти реванш у ОДЕКа за поразку – 1 : 4 у першій грі.

 А тим часом свій останній матч у першому колі ветеранського чемпіонату у групі «Північ» зіграли представники Володимирецького району. На жаль, їх спіткала невдача – 0 : 3 у грі лідерами – сарненським «Маяком».

Доробок володимирчан на екваторі змагань – 5 очок у шести матчах і місце у середині турнірки. Майже ідентично фінішували у Лізі учасників АТО (ООС) і варашанські атошники. Теж програш на виїзді одному з лідерів Ліги – львівським «Левам», проте ще дошкульніший – 0 : 5 і теж «золота середина» змагального рейтингу. Зазначу лишень, що до Львова не поїхали ключові гравці наших земляків Сергій Сиротюк та Роман Годунок.

 А тепер до реалій районного футболу. Тур під номером 9 почався у четвер, 21-го червня у Телковичах, де місцеві аматори шкіряного м’яча мінімально – 1 : 0 переграли Цепцевичі за рахунок влучного удару Ігоря Сільмана.

А найбільш результативними виявилися поєдинки Полиці – Кідри 4 : 4 та МФК – Жовкині 5 : 3, у яких було забито аж по 8 голів. У Володимирці гості навіть вели після першого тайму – 3 : 2, та по перерві своє вагоме слово сказав визнаний снайпер Віталій Брикса, провівши у ворота суперника три м’ячі… Крім нього у господарів двічі відзначився капітан муніципалів Василь Новицький, а гостьові голи забивали Дмитро Миронюк, Ярослав Власов та Віталій Кошмак. Сопачів узяв три очки у Жолудську – 3 : 1, «Моноліт» вдома розбив Любахи – 4 : 0 зусиллями Романа Сильчука, Володимира Годунка, Олександра Колоса та Сергія Антипова.

Фішкою туру став поєдинок лідерів Воронки – Каноничі, де удача була на стороні гостей, які зуміли обіграти господарів – 1 : 0 (забив Андрій Кабай) навіть без своїх рафалівських «легіонерів». За минулих три роки це перша поразка «Зорі» на своєму полі. Цей виграш дозволив «Променю» одноосібно очолити першолігові перегони з 21-м очком. Другий – «Моноліт» (20), треті – Воронки (18). По 15 у МФК та Сопачева.

 І ще одна новина про другу районну лігу, яка поки що на канікулах. Її аутсайдер з Лозок отримав підкріплення з сусідньої Довговолі. І тепер у лізі дві спілки – Новаки – Озеро та Лозки – Довговоля.

Юрій Ковалець.

 

У вас недостатньо прав для коментування.