Cтартувала друга ліга чемпіонату Володимиреччини (+афіша)

( 0 Votes )

Найпізніше, аж 6-го травня, почалися змагання у другій лізі районного футболу, де на старт вийшли всього лиш 7 колективів, мабуть, найменше за останні роки.

У порівнянні з минулим cезоном зникли з районної футбольної карти такі села, як Біле, Антонівка, Заболоття та Довговоля.

І якщо два перші населені пункти особливих футбольних традицій не мають, то занепад найпопулярнішої гри в м’яч в передмістях райцентру та Вараша викликає серйозне занепокоєння у спортивної громади Володимиреччини.

Утім, навіть у бочці дьогтю завжди знайдеться місце ложці меду, бо є у цій доволі песимістичній картині і світла пляма – це відродження футбольної команди у Балаховичах. Село, що має славну футбольну історію (на початку нинішнього століття колектив гримів на весь район) нині переживає своєрідний футбольний ренесанс, а команда, що зараз називається «Штурм» всерйоз прагнутиме підвищення у класі. Свої амбіції вони почали проявляти вже у дебютному поєдинку, коли вдома переграли – 2 : 1 зусиллями Адама Юська та Сергія Кривка «Колос» із Лозок, одну з найсильніших команд ліги (у гостей відзначився Василь Бабич).

Ще один фаворит ліги – Зелене – вдома не залишило шансів Хиночам – 4 : 2, а об’єднана команда Новаки – Озеро розійшлася миром – 0 : 0 з Половлями.

У першій районній лізі останніми стартували Великі Цепцевичі, які, хоч і пропустили першими від Полиць, все ж зуміли здобути переконливу перемогу – 4 : 1. За «гориничів» забивали Віталій Волощук (двічі), Анатолій Пархомчук та Віталій Корзюк.

Поличани свої перші очки взяли вже в наступному турі, коли в гостях дотиснули 1 : 0 Жовкині за рахунок гола Євгена Приходька.

Набрав своє перше очко і минулорічний чемпіон з Кідер – «мирова» 1 : 1 з Жолудськом.

Багато голів і аж 12 жовтих та червоних карток побачили глядачі у Любахах, де «Сокіл» таки обіграв – 3 : 2 телковицький «Стир» стараннями Сергія Сиротюка, Павла Романчука та Андрія Підвишенного. У стирян двічі забивав Ігор Блищик.

 А у лідери першолігових перегонів несподівано вибився сопачівський «Стир» – колектив, який минулого року мало не вилетів у другу лігу, а нині, навіть втративши свого капітана Бориса Данилка та кіпера Олексія Бойка (обидва перейшли у «Моноліт»), демонструє змістовну та результативну гру. Причому усі свої 6 очок сопачівці здобули на виїзді.

І якщо перемога у першому турі в Жовкинях – 3 : 2 особливого резонансу не викликала, то наступна звитяга – 3 : 1 у Вараші над «Монолітом» стала справжньою сенсацією. Перший тайм цього матчу голів не приніс, зате по перерві численні глядачі (зустріч відбулася на запасному полі Спорткомплексу РАЕС одразу по закінченні поєдинку чемпіонату області між «Ізотопом» та сарненським «Маяком») побачили цілу серію результативних атак, у яких гостям таланило більше. Повели 1 : 0 гості (забив Роман Шишка), та господарі швидко відігралися зусиллями Романа Лози – 1 : 1. Проте надалі відзначалися лише сопачівці.

Дуже плідно того дня зіграв Роман Федіна, який зумів забити і у Рафалівці в першій лізі області, і у Вараші – на район. Він не лише став автором другого гола у ворота енергоремонтників, але й співавтором третього. Саме Рома технічно «прибрав» фінтами зі свого шляху оборонця господарів і викотив м’яча на порожні ворота Василю Яйчені – 3 : 1. Мало того, він міг забити ще, але пробив пенальті вище воріт…

 

ВОЛОДИМИРЕЦЬКА «ЕНЕРГІЯ» ЛІДЕР ГРУПИ «А» ДРУГОЇ ЛІГИ ОБЛАСТІ

 Успішно стартувала у другій лізі чемпіонату Рівненщини володимирецька МФК «Енергія». Після домашньої перемоги над ФК «Зарічне» муніципали привезли три очки із виїзду, де обіграли дубенський «Імпульс» – 2 : 1, причому зробили це, програючи 0 : 1. У нашій команді двічі відзначився Ігор Кисіль.

У нашій групі приголомшуючого розгрому вдома зазнало ФК «Зарічне» від малятинського «Полісся» – 0 : 9 (!), а здолбунівський «Експрес» поділив очки – 2 : 2 з костопільським «Свиспаном». Саме здолбунівчани гостюватимуть у Володимирці наступної неділі. Гра почнеться о 15.00.

 Пройшли далі наші хлопці і у розіграші обласного Кубка. 2-го травня вони у виснажливому поєдинку вже у серії пенальті 3 : 2 (основний та додатковий час – 2 : 2) обіграли у Заборолі Рівненського району команду з довгою назвою «Продтехобладнання». До серії одинадцятиметрових ударів забивали Вадим Котинець і Євген Корнійчук, а завершив цю серію влучним ударом Сергій Бурма.

Суперником володимирчан в 1\8 фіналу стало ФК «Садове» Гощанського району, яке тепер очолює Володимир Новак – легенда обласного та районного футболу. Гра відбудеться 9-го травня о 15.00 на запасному полі «Янтаря».

 

 ДРАМА ОСТАННІХ ХВИЛИН У ПЕРШІЙ ОБЛАСНІЙ ЛІЗІ

 А от у головній лізі Рівненщини обидва наших представники пригальмували після успіхів стартового туру. Рафалівчани приймали у себе в неділю новачка елітного дивізіону – «Калину» з Бугрина Гощанського району.

Першими традиційно змагались юнаки. Малоцікавий поєдинок завершився мінімальною звитягою господарів – 1 : 0 завдяки голу Віталія Волощука, і вихованці Івана Мальця без втрати очок йдуть на чолі турнірної таблиці разом з юнаками «Ізотопа», які теж мають 6 очок, перемігши сарненський «Маяк» – 5 : 1.

 Головна ж команда Рафалівки залікові бали втратила, бо дебютант виявився непоступливим і, я сказав би, кусючим колективом, який ще багатьом фаворитам нерви потріпає. Десь після перших тридцяти хвилин господарі відкрили рахунок стараннями Романа Федіни, який корпусом відтер оборонця і з близької відстані буквально розстріляв кіпера гостей – 1 : 0.

А потім на наших хлопців посипалися неприємності. Спочатку гості травмували Анатолія Пархомчука, причому у цій ситуації арбітр Віктор Самков з Рівненського району навіть штрафного не призначив, хоча наш півзахисник покинув поле лише з допомогою лікаря, і тренерський штаб змушений був замінити його на Віктора Стельмаха.

А вже в доданий до першого тайму час гості поновили рівновагу. Тут теж не обійшлося без головного арбітра, який проігнорував піднятий прапорець лайнсмена Володимира Саварина, що сигналізував про положення «поза грою» у бугринців. Ця ситуація призвела до двох кутових біля наших воріт, і після другого м’яч по серії рикошетів потрапив на ногу велетню – захиснику візитерів Олександру Марченку, який з декількох метрів вгатив його у ворота. Сашко Черевач все ж зреагував на гарматний «постріл», але шкіряна куля таки знайшла шлях до сітки – 1 : 1.

Одразу ж по перерві супершанс відзначитись втратив Діма Серховець: він здійснив слаломний прохід по правому флангу атаки і вийшов віч-на-віч з воротарем, та у ворота не влучив…

З подальших подій можна згадати хіба що момент, коли фактурний нападник приїжджих Роман Штогрин мало не покалічив нашого кіпера, який випередив форварда у боротьбі за м’яч за межами карної зони. По цьому Олександра доволі довго приводили до пам’яті і матч він все-таки дограв, як то кажуть, на морально-вольових якостях.

 Драматично для господарів-ізотопівців склався їх двобій із сарненським «Маяком». Тут доля матчу теж вирішилася у доданий, але вже до всього поєдинку, час. Атомники на початку першого тайму вели перед після удару Олега Якубського – 1 : 0, та втримати перевагу їм не судилося. У другому таймі сарненчани вирівняли становище (Владислав Степанчук), а за лічені хвилини до кінця гри вирвали три очки (Сергій Степанюк).

Того ж дня Млинів виграв у Радивилові - 1 : 0, а Садове вчинило погром Рокитному – 5 : 0. Тут трапився доволі рідкісний випадок, бо усі 5 голів на рахунку Володимира Гайдука. У лідерах ліги поки що Малинськ, який на тижні поглумився у Рокитному над господарями – 9 : 0, та лідерство цієї команди доволі умовне, бо той же Оржів ще не зіграв жодної зустрічі…

12-го травня розпочинається чемпіонат області серед ветеранів за участі 14-ти колективів, які поділені за територіальним принципом. Ветерани Володимирецького району традиційно потрапили до північної зони, де їх суперниками стануть гравці, старші 35-ти років з Вараша, Сарн, Дубровиці, Рокитного, Березного та Костополя.

Стартовий тур володимирчани пропускають, а варашани приймають вдома Березне.

І на завершення про Кубок регіонів ФФУ. Як і прогнозувалося, збірна Рівненщини до Вінниці не змогла зібрати навіть той склад, що грав проти волинян. Рівнян на виїзді представляли тільки томашгородці, і ті приїхали лише з однією заміною. Як результат, поразка – 0 : 4 і виліт зі змагань… 

Юрій Ковалець

 


 

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.