Завершилася зимово – весняна першість Володимиреччини з футболу

( 0 Votes )

7-го квітня, у свято Благовіщення, коли( за народними прикметами) навіть пташки гнізда не в’ють, на гаревому полі колишнього районного учкомбінату фінішувала зимово – весняна першість Володимиреччини з футболу.

Переможець цих  змагань став відомий ще напередодні – це райцентрівський МФК, а основна інтрига заключного ігрового дня полягала у розподілі призових місць, на які претендували Зелене та Каноничі, а за певного перебігу подій – і Ветерани.

Першими мірялися силами Зелене та Каноничі, причому перших влаштовувала у поєдинку і нічия, натомість другим була необхідна лише перемога. Загалом суперники майже рівні по силам, от тільки реалізація голевих моментів набагато краще вдалася «Променю».

Рахунок на старті першого тайму відкрив нападник канони чан Олександр Черевач, мабуть, найуніверсальніший гравець не тільки у нашому районі, але й на теренах області, оскільки однаково успішно не тільки вражає ворота, але й їх захищає. Надалі довгий час на полі точилася вперта боротьба з перемінним успіхом, аж поки вже в ендшпілі матчу «променисті» не лише закріпили свій успіх, але й довели рахунок до розгромного зусиллями Василя Босика та Михайла Волочнюка – 3 : 0.Три очки дозволили канони чанам вийти на друге місце.

У заключному матчі змагань зійшлися переможці турніру з МФК, яким уже нічого не було потрібно, окрім, може, задоволення власних амбіцій, та Ветерани, яким мінімальна звитяга виводила на третю позицію , а розгромна(що було малоймовірно) – на другу. Слід сказати, що зустріч вийшла цікавою та захоплюючою і нагадувала сценарій стартової  гри МФК з Половлями, в основному через неабиякий спротив ветеранів, які тричі вели у рахунку, але все ж поступилися – 3 : 4.Перед повели сивочолі після того, як кіпер муніципалів зіграв руками за межами карного поля і півзахисник ветеранів Володимир Ярута гарматним ударом у праву «девятку» мало не порвав сітку воріт  МФК – 1 : 0.Проте невдовзі не менш красивим ударом, але з більш далекої відстані Дмитро Дацький поновив рівновагу – 1 : 1.Ветерани знову йдуть у атаку і їхній нападник Іван Іванов у боротьбі з оборонцем Дмитром Китуном знову виводить свою команду вперед – 2 : 1.І лише на останніх миттєвостях першого тайму той же Дацький перетворює на гол штрафний удар з гострого кута лівого флангу атаки – 2 : 2.

Другий тайм почався з шоку для кіпера муніципалів Дмитра Андрєєва, який лише вийшов на заміну. Раніше вже згадуваний Іванов скоріше прострілював, ніж бив по воротах, та шкіряна сфера все ж найшла дорогу до сітки  – 3 : 2.А от надалі старшим по віку просто забракло сил, і більш молодші та спритніші муніципали таки дотисли суперника стараннями Віктора Супрунюка та Сергія Дячука – 3 : 4.Таким чином, остаточний розклад сил у змаганнях наступний:1.МФК – 12 очок.2.Каноничі – 7.3.Зелене -6.4.Ветерани -4.5.Половлі – 0. Переможці та призери турніру нагороджені кубками та грамотами від благодійного фонду Василя Яницького «Наш край». Оргкомітет по проведенню змагань також відзначив кращих гравців за номінаціями: воротар – Андрій Рижий(Каноничі), захисник – Микола Пасічник(Зелене), форвард – Іван Іванов(Ветерани).

P.S.На минулому тижні ще одну товариську зустріч між собою провели МФК та ФК “Рафалівка» на тому ж гаревому полі учкомбіната. Знову приїжджі футболісти вели перед – 2 : 0 стараннями Стаса Гребеня(реалізував пенальті) та Дмитра Серховця, та райцентрівці зуміли не лише відігратися, але й перемогти – 3 : 2 зусиллями Віталія Брикси(2) та Василя Новицького.

Ю.Ковалець.

 

У вас недостатньо прав для коментування.