Рафалівка – у півфіналі Кубка Рівненщини!

( 0 Votes )

Футбольна Рафалівка стоїть на вухах: її молода команда на чолі з Василем Дацьким та Іваном Ярутою переписує власну історію. У суботу, 22 квітня, рафалівчани вперше за часи існування шкіряного м’яча у селищі завоювали перепустку до півфіналу Кубка Рівненщини.

Суперником наших хлопців у чвертьфіналі був радивилівський «Сокіл». Команда вельми непроста, на початку століття була на провідних ролях в області, нині – твердий середняк, але середняк з неабияким характером, що радивилівці і довели протягом усього довгого матчу в Рафалівці.

Почалася гра на полі відмінної якості – і з першої хвилини на майданчику домінували господарі. «Соколи» відрядили у захист майже вусіх польових гравців, попереду маячив лише одинокий нападник Тарас Новосад. Гості якщо й атакували, то в 3-4 гравці. Інші не ризикували переходити центр поля. Але ніде правди діти – епізодичні контратаки радивилівців таки таїли в собі загрозу. Спершу помилився новачок рафалівчан центр-бек Тарас Гриб. На рівному місці він «подарував» шкіряну кулю тому ж Новосаду, але зумів наздогнати форварда й ліквідувати загрозу. Через кілька хвилин той же таранний нападник гостей ніби вже й утік від своїх опікунів, та у вирішальний момент заметушився, втратив швидкість, а з нею – і м’яча. А що ж господарі? Територіально вони ніби й нагнітали напругу, та до справжніх голевих ситуацій справа не доходила. Лише під завісу першого тайму мало не відзначився ще один новачок рафалівчан Дмитро Редько. Після пасу з лівого флангу атаки він умілим фінтом «прибрав» одного з оборонців візитерів і сильно пробив, але приїжджий кіпер у кидку перевів м’яч на кутовий. Пішла подача – і вже згаданий Гриб головою перевірив пильність воротаря: той гав не ловив, був напоготові.

По перерві характер поєдинку не змінився, хіба що пожвавішав за рахунок замін, зроблених Іваном Ярутою. Вийшли і Роман Федіна, і Ярослав Похила, а згодом Роман Чугай з Олександром Ярутою. Тиск продовжувався, але до влучного завершального удару справа знову ж не доходила. Так сплив основний час і почалася перша додаткова 15-тихвилинка, за нею – друга… Гості вже й не думали про якусь там атаку, лише б відбитися. Та коли пішла 117-та хвилина двобою, прокинувся Анатолій Пархомчук, не надто активний до цього. Отримавши предмет футбольної суперечки від колеги Олександра Ярути, він хотів уже повернути його партнеру, але Сашко… «сховався» за суперника. Тож, не довго думаючи, Толя «вистрелив» метрів з 30, зловивши кіпера «Сокола» на протиході – 1:0.

Гості ще намагалися відновити рівновагу, та ні часу, ні сил не вистачило. Після фінального свистка рівненського арбітра Олександра Ганіченка радощам господарів не було меж. І дійсно: історична перемога. Будемо чекати подальших звершень від молодої команди, бо півфінали (на цій стадії буде два матчі) вже 2 і 9 травня.

Тієї ж суботи відбулося ще два чвертьфінали. Найцікавіше гралось у Садовому,  де гостював сарненський «Маяк». Тут довго вели господарі (2:0), але переваги не втримали і на останніх хвилинах матчу сарненчани зрівняли рахунок – 2:2. Додатковий час нічого не змінив, а по пенальті виграли гості – 4:3. В Острозі, де місцеві академіки приймали гощанський «АГАТ», все вирішив єдиний гол, забитий гощанцем Шепелем в середині першого тайму.

Останній з чвертьфіналів відбудеться 26 квітня у Березному, куди приїде ФК «Малинськ».

На численні прохання шанувальників футболу друкуємо календар ігор першого кола першої та другої ліг за участі команд нашого регіону, що стартують вже у наступні вихідні.

 

Перша ліга (12 команд)

 

І тур, 29.04. ОДЕК Оржів - «Ізотоп - РАЕС”; ФК «Малинськ» - ФК «Рафалівка» (перенос на 05.07).

ІІ тур, 06.05. «Ізотоп» - „Случ” (Березне); «Рафалівка»  - «ОДЕК» (перенос на 28.06).

ІІІ тур. «Случ» - «Рафалівка», 13.05; Млинів - «Ізотоп», 14.05.

ІV тур. «Ізотоп» - Дубно, 20.05; «Рафалівка» - Млинів, 21.05.

V тур. «Ізотоп» - «Сокіл» (Радивилів), 27.05; Дубно - «Рафалівка», 28.05.

VІ тур. «Рафалівка» - «Ізотоп», 04.06.

VІІ тур. «Ізотоп» - «АГАТ» (Гоща), 10.06; «Рафалівка» - «Сокіл», 11.06.

VІІІ тур. «Колос» (Кричильськ) - «Ізотоп», 17.06; «АГАТ» - «Рафалівка», 18.06.

ІХ тур. «Ізотоп» - «Маяк» (Сарни), 24.06; «Рафалівка» - «Колос», 25.06.

Х тур. Садове - «Ізотоп», 01.07; «Маяк» - «Рафалівка», 02.07.

ХІ тур. «Ізотоп» - «Малинськ», 08.07; «Рафалівка» - Садове, 09.07.

Початок ігор: юнаки - о 13:00, дорослі - о 16:00 (вихідні дні).

                                    

Друга ліга (13 команд)

                                          

І тур, 29.04. «Коливань» (Клевань) - «Енергія» (Володимирець).

ІІ тур, 06.05. «Енергія» - «Острог-Академія».

ІІІ тур, 13.05. «Енергія» - вихідна.

ІV тур, 20.05. «Стир» (Демидівка) - «Енергія».

V тур, 28.05. «Енергія» - «Граніт» (Томашгород).

VІ тур, 04.06. «Експрес» (Здолбунів) - «Енергія».

VІІ тур, 11.06. «Енергія» - «КАМАЗ-Агро» (Острожець).

VІІІ тур, 18.06. «Сокіл» (Садове) - «Енергія».

ІХ тур, 25.06. «Енергія» - «Калина» (Бугрин).

Х тур, 28.06. «Водник» - «Енергія».

ХІ тур, 02.07. «Енергія» - «Волинь-Цемент» (Здолбунів).

ХІІ тур, 05.07. «Полісся» (Рокитне) - «Енергія».

ХІІІ тур, 08.07. «Енергія» - ФК «Костопіль».

Початок ігор: 16.00 (вихідні дні).

Повний календар ігор першої та другої ліг – на сайті Рівненської обласної федерації футболу(РОФФ).

Юрій КОВАЛЕЦЬ.

 

У вас недостатньо прав для коментування.