Перша перемога "Енергії"

( 0 Votes )

У третьому турі чемпіонату області з футболу у другій лізі свою першу перемогу здобула володимирецька "Енергія", причому зробила це на виїзді 15 травня у Рокитному, змагаючись з томашгородським "Гранітом".

Поєдинок складався важко для гостей, які двічі програвали і гру закінчували у меншості(за дві жовті картки з поля пішов Андрій Поліщук), але проявили неабияку силу волі і забивши за останні 20 хвилин чотири мячі, здобули перші три очки. За володимирчан двічі відзначився Олексій Будник, ще по разу - Дмитро Дацький і Андрій Поліщук, ще один гол господарі забили у власні ворота.

Лідер групи "Північ" ФК "Нова Рафалівка" днем раніше на райцентрівському "Янтарі" приймав дубровицьку "Горинь" і не зумів обіграти амбітних і фізично сильних приїжджих футболістів, розписавши з ними "суху" нічию на мокрісінькому після рясної зливи полі. Виграти не вдалося в основному через відсутність з різних причин пяти гравців основного складу. Резервісти, які їх замінили, ніби й старалися, та одного старання виявилось замало. Насторожує і той факт, що вже другий матч поспіль рафалівчани дограють вдесятьох - на цей раз був вилучений граючий президент і власник клубу Василь Дацький, до якого, до речі, може бути найменше претензій бо він робив на своїй позиції усе, що міг, і навіть більше, а поле залишив, рятуючи команду від вірного гола. Втрата очок залишила Рафалівку першою, але переслідувачі тепер почуваються значно впевненіше ще й через те, що наступний тур підопічні Олега Мирончука пропускають.

А в першій лізі неочікувано в першу чергу для самих себе оступилися ізотопівці, які вдома не зуміли взяти три очки у явного аутсайдера із Здолбунова - 1 : 1.Здолбунівські цементники до того програли обидва свої поєдинки із загальним рахунком - 0 : 8 гра у атомників розладналася по тому, як у середині першого тайму Олександр Поляков не реалізував пенальті, пробивши прямо у кіпера гостей. А вже за хвилину право на пробиття одинадцятиметрового штрафного удару отримали візитери, і їхній ветеран Юрій Гриценко такого шансу не втратив - 0 : 1.Відігратися господарям пощастило лише у другому таймі, коли мети досяг влучний удар здалеку Василя Лойка - 1 : 1.На жаль, дотиснути приїжджих, які кістьми пягали біля власних воріт, хлопцям Бориса Котка так і не вдалося.

Тур районного чемпіонату почався ще посеред тижня двобоєм двох перших команд минулорічного рейтингу - Нова Рафалівка у Заболотті приймала любахівський "Сокіл".Чисельні глядачі побачили справжній триллер, який, однак, завершився щасливо для господарів - при рахунку - 3 : 3 Михайло Лемешинський на останніх хвилинах реалізував пенальті і приніс своїй команді звитягу - 4 :3.А до того шальки терезів коливалися то в одну, то в іншу сторону. За рафалівчан забивали Роман Чугай, Дмитро Папіжук та Вадим Петрук, а за "соколів" - двічі Роман Лоза і раз Сергій Сиротюк.

Того ж дня свій перший поєдинок у чемпіонаті провела і цепцевицька "Горинь", яка у Городці зіграла внічию - 0 : 0 з каноницьким "Променем". Взагалі, футбол був у Городці і наступного дня, у четвер, коли місцеві аматори шкіряного мяча приймали МФК "Володимирець".Кращими виявились гості - 3 : 2.Героєм зустрічі став юний хавбек володимирчан Василь Гузоватий, на рахунку якого усі три голи.

У неділю "Моноліт" у Кідрах виграв у "Юності" - 3 : 2, а Воронки вдома подужали Полиці - 3 : 1.Взагалі, як бачимо, тур виявився непоганим по результативності - забито загалом аж 21 гол. А попереду у першій лізі без втрати очок Рафалівка і Воронки.

Чергові матчі відбулися і у другій лізі. Тут зафіксовані наступні результати: Південна зона - Антонівка - Новаки - 0 : 2,Жовкині - Лозки 1 : 0,Заболоття - Довговоля 0 : 0.Тут на лідерську позицію вибилися Новаки - 6 очок. На півночі перед ведуть Половлі після виграшу у Хиночах - 2 : 1, у яких теж стало 6 очок. А ще Біле розбило Озеро - 3 : 0, а Зелене - Телковичі 3 : 1.

Ю.Ковалець.

 

У вас недостатньо прав для коментування.