Христос народився! Славімо його!

( 0 Votes )

Після гріхопадіння Адама і Єви в Раю шлях до обоження став для людини закритим. Але все те, що не зуміла виконати перша людина, виконав замість неї втілений Бог-Слово. “Він Сам пройшов той шлях до людини, по якому людина повинна були йти до Нього. І якщо для людини це був шлях сходження, то для Бога – шлях смиренного приниження, зубожіння і виснаження”. Так, у центрі всієї людської історії лежить тайна втілення Сина Божого. Іншими словами, Бог став людиною, щоб людина стала богом.

Різдво Христове нагадує нам про безмежну любов Бога до Свого творіння, заради спасіння яких Він зійшов з небес і став Людиною. Тому християни мусять пам’ятати, що наше святкування полягає не тільки в чудових народних традиціях, колядках, щедрівках, багатих застіллях, святкових гуляннях. Найперше – в очищенні розуму, серця та всіх почуттів від гріха, примиренні з усіма ближніми, у сприйнятті слова Божого, яке повинно знайти добру оселю в наших душах. Справжнє християнське святкування Різдва Христового повинно виливатися в яскраве свідчення, що ми живемо в новій Христовій ері, де немає місця для гріха, ненависті, гордині, лицемірства і заздрості, але все і у всьому панує Божа істина і любов.

Тому нехай народжений Христос Спаситель зішле на кожного з нас Свою безмежну милість, нехай невимовна благодать Божа, яка зійшла на землю з народженням Месії, буде нашим добрим надбанням. А відчуття близькості спорідненості із небом надихає кожного на самовіддану працю для блага ближніх та рідної України!

ХРИСТОС НАРОДИВСЯ! СЛАВІМО ЙОГО!

священик  Михайло Льода