Корисні новини

Як поїхати з дитиною за кордон, коли один із батьків боржник з аліментів?

( 0 Votes )

Для того, щоб скористатися правом поїздки з дитиною за кордон, той з батьків, який проживає окремо від дитини, повинен належно виконувати батьківські обов'язки.

І, що найголовніше, не мати заборгованості зі сплати аліментів. А як бути, якщо «колишній» аліментів не платить і дозволу на виїзд не дає?

 

Аварія з вини дорожників. Як діяти

( 0 Votes )

 

Як діяти, щоб відшкодувати матеріальні збитки через суд?

Якщо у вас на дорозі сталася автопригода, наприклад, через відсутність дорожніх знаків або ви пошкодили свій автомобіль, потрапивши у вибоїну, і в обох випадках вважаєте, що в цьому винні дорожники – вам треба чітко знати, як діяти.

 

Я маю право! Захищай свої права на житлово-комунальні послуги!

( 0 Votes )

 

До 1 квітня оберіть свого сімейного лікаря, а з 1-го - підпишіть з ним декларацію

( 0 Votes )

Кожен українець може вибрати терапевта, педіатра, або сімейного лікаря у будь-якому медичному закладі, а гроші за ваше медичне обслуговування заплатить держава, йдеться на сайті  Prosvit.

Поки приписна кампанія (процес вибору лікаря і укладення договорів) триває у пілотному режимі. А дата початку всеукраїнської кампанії буде визначена після того, як закон №6327 підпише Президент.

 

Що принесе громадам контроль над землею?

( 0 Votes )

У грудні Президент України Петро Порошенко вніс до парламенту законопроект про передачу землі за межами населених пунктів у комунальну власність об’єднаним територіальним громадам. Очільники ОТГ давно чекали на цю подію, адже ухвалення цього документу дозволить збільшити доходи об’єднаних громад.

Вони нарешті зможуть здавати землі в оренду, залучати інвесторів у будівельні і промислові проекти й отримувати від цього прибуток. Детальніше про новий закон дізналися аналітики Центру громадського моніторингу та контролю.

 

Сторінка 1 з 4