HomeНаше життяЗустрічі для васПенсійний фонд: у ногу з часом

Пенсійний фонд: у ногу з часом

( 0 Votes )

Хтось назвав старість найтяжчою хворобою. А якщо людина у старості беззахисна, обділена, забута і принижена? Таке життя стає просто нестерпним. І щоб людина, навіть самотня, не почувалася знедоленою, їй допомагають державні соціальні служби, серед яких Пенсійний фонд України по праву вважається головним. Зважаючи на це, надаємо слово начальникові управління ПФУ у нашому районі Ірині БОВІ.

– Ірино Володимирівно, минулий рік видався  досить успішним для очолюваного вами управління. У чому саме проявився цей успіх?

2012 рік для працівників управління був досить тяжким, однак – і успішним. У звітному році в основному забезпечено реалізацію пріоритетних завдань державної політики у сфері пенсійного забезпечення та страхування. Лише протягом цього року проведено шість масових перерахунків пенсії. Своєчасно і в повному обсязі профінансовано виплату пенсій і допомог, тому заборгованості станом на 1 січня 2013 року немає. Постійно контролювалися показники по надходженню власних коштів, погашенню боргів по страхових внесках та єдиному внеску. Завдяки співпраці з органами виконавчої влади, виконавчої служби району та прокуратури виконувалися планові завдання, доведені головним управлінням.

З серпня 2012 року в управлінні запрацювала приймальня громадян за принципом “єдиного вікна”, і нею вже надано  909 консультацій та роз’яснень щодо призначення та перерахунку пенсій; 1237 фізичних та юридичних осіб прийнято  по питаннях звітності до відділу СПОВ та сплати єдиного внеску. Через банківські установи проведено виплати 4247 особам, завдяки чому впродовж року зекономлено близько 1 млн. грн.

– Як оцінюєте участь управління у наповненні коштами Пенсійного фонду протягом останніх років? Що вдалося і що належить зробити?

– Торік до бюджету управління з усіх джерел фінансування надійшло 66 млн. грн. – на 114,9 відсотка більше порівняно з показниками 2011 року. Звичайно,  великого виробництва у нас немає. Район дотаційний. Виплати пенсії власними коштами забезпечуємо лише на 27,5 відсотка. Близько 60 відсотків цих надходжень одержуємо від бюджетних установ та організацій. Але за останні роки власні надходження зросли майже вдвічі, тоді як місячна потреба на виплату пенсії впродовж останніх трьох років зростала повільніше – на 46,9 відсотка. Нині вона становить 21 млн. грн., з яких власні надходження – 5,2 млн. грн., а решта – дотація.

Звичайно,  над додатковими надходженнями постійно працюємо. У першу чергу це робота з підприємцями. Якщо юридичні особи звітуються та сплачують внески за всіх найманих осіб, то фізичні у звітності не завжди  відображають всіх найманих працівників і, відповідно, не сплачують за них внески та порушують їх соціальні права. Адже без зарахування відповідного страхового стажу неможливо призначити пенсію (молодим людям, очевидно, тут є над чим задуматися). Друге  додаткове джерело наповнення бюджету управління – сплата внесків від мінімальної заробітної плати тих підприємств, які на даний час не дотримуються встановленого державою мінімального рівня.

– Чи багато випадків сплати пенсійних внесків нижче встановленого державою мінімального рівня? Де і з яких причин це допускається?

– Щомісячно до відділу персоніфікованого відділу управління звітуються всі установи, підприємства, організації та фізичні особи, які мають найманих працівників, щодо нарахування заробітної плати (надалі вона використовується для призначення пенсії). По цих даних ми бачимо, чи дотримується виплата мінімальної заробітної плати і чи зарахується відповідний стаж громадянам. Щомісячно проводимо аналіз і направляємо листи до органів місцевої влади, правоохоронних органів й управління праці та соціального захисту. Спільно з райдержадміністрацією зустрічаємося з такими керівниками і проводимо роз’яснювальну роботу. Таких підприємств, де середня заробітна плата зазвичай нижче мінімального розміру, близько 18. Переважно це сільгосппідприємства. І законодавство зобов’язує роботодавців не лише забезпечити роботою найманих працівників, а й  нараховувати та сплачувати заробітну плату не менше мінімального розміру. Тоді всі соціальні гарантії найманої особи будуть захищені.

– Наскільки відчутна в районі проблема «зарплата в конвертах» і на кому, вважаєте, лежить основний обов’язок по її вирішенню?

– «Зарплата в конвертах» – це велика проблема, яка стосується й нас. І творять її насамперед приватні підприємці, до яких люди наймаються «нелегально». Такі особи, повторюю, не мають стажу і, відповідно, не матимуть права на призначення пенсії. Вони й повинні вимагати від роботодавця офіційного оформлення трудових відносин – так званого «соціального пакета».  

– Чи існує заборгованість у нашому районі перед пенсійним фондом і хто найбільше її  створює?  

  Звичайно, борг є. На початок року борг по єдиному внеску становить 491,4 тис. грн. Майже на 69 відсотків – це борг ДП «Регіон-інвест» (базальтовий кар’єр). На даний час підприємство нарощує свій борг, чим створює проблеми не тільки собі, сплачуючи величезні штрафи, але й найманим працівникам, яким не зараховується страховий стаж за несплачений період. Схожа картина і по філії «Володимирець-райавтодор» та  ВАТ «Аптека №10».  Незначний борг залишається і по страхових внесках – 75,3 тис. грн. 54 відсотка цього боргу – борг по підприємствах банкрутах, зокрема  ПП «АМАЛ ЛТД», СВК «Полиці», ПП Ярмольчук В.В.

– Яких заходів вживаєте, щоб не допускати зростання заборгованості перед ПФУ, і на скільки дієві ці заходи?

– Тримаючи це питання на постійному контролі, щомісяця виставляємо вимоги до боржників, нараховуємо штрафні санкції та пеню. Торік прийнято рішень про застосування  штрафних санкцій  на суму 223,8 тис. грн., нараховано 71,2 тис. грн. пені, притягнуто до адміністративної відповідальності 13 посадових осіб на загальну суму 9,3 тис. грн. За цей же час  прокуратурою району в інтересах держави, уповноваженим якої виступало наше управління, подано 3 адміністративних позови на суму 328,2 тис. грн., які задоволені  окружним адміністративним судом. Постійно спеціалістами подаються матеріали про стягнення боргу до виконавчої служби і, як результат хорошої співпраці, торік погашено 1.103,1 тис. грн. боргу. Непогано спеціалісти управління спрацювали щодо зменшення боргів по фізичних особах-підприємцях. Якщо на початок 2012 року таких боржників було близько 40, то на кінець року –  лише 3.

– Хто вони, нинішні пенсіонери району?

– На обліку в управлінні станом на початок року перебуває 16554 пенсіонери. З них 13509 отримують пенсію за віком, 1827 осіб – по інвалідності, 944 – у зв’язку з втратою годувальника, 84 – за вислугу років. Із загального числа пенсіонерів 200 отримують пенсії, призначені відповідно до “спецзаконів” (139 держслужбовців та 61 працівник органів місцевого самоврядування). Середній розмір пенсії становить 1262,36 грн., а мінімальний і максимальний – відповідно 894 і 8940 грн. (пенсія учасника ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС).

– З якими в основному питаннями звертаються до управління пенсіонери? Яка частка питань вирішується на їх користь? Чим найчастіше пояснюються відмови при вирішенні одержаних звернень?

– В основному пенсіонери звертаються стосовно перерахунку пенсій з більшого заробітку та з додаванням стажу. Також значна кількість звернень щодо призначення пенсій зі зниженням пенсійного віку відповідно до чорнобильського закону. Не завжди є підстави для призначення таких пенсій. Для визначення права на зниження пенсійного віку законом передбачено не лише наявність посвідчення потерпілого внаслідок Чорнобильської катастрофи, а й факт постійного проживання (роботи) на забрудненій території. Це треба підтвердити документально. Однак зробити це можуть не всі, і тому виникають непорозуміння.

– Як часто люди звертаються у вищі інстанції, включаючи райдержадміністрацію, і з яких причин це трапляється?

– У 2011 році у вказані інстанції звернувся лиш один пенсіонер, а в 2012-му – троє. Це означає, що всі звернення розглядаються і вирішуються спеціалістами управління, зокрема й ті, що повертаються до нас з вищих інстанцій. Саме тому всіх пенсіонерів, при виникненні будь-яких питань щодо пенсійного забезпечення, просимо звертатися насамперед до нас.

– Чи достатньо технічно і матеріально забезпечене управління, щоб і надалі успішно справлятися зі своїми обов’язками?

– Ми завжди йдемо у ногу з часом. В управлінні – найсучасніша комп’ютерна техніка, яка дозволяє вирішувати поставленні перед нами вимоги. А за плідну роботу подякувати хочу всім працівникам управління: це ж завдяки їхній самовідданій праці досягається успіх. Сподіваюся, колектив і надалі успішно справлятиметься зі своєю відповідальною роботою, адже працюємо в першу чергу для покращення добробуту пенсіонерів.

 

Записав Олексій ГОРОДНИЙ
 

У вас недостатньо прав для коментування.