HomeНаше життяЗустрічі для васЗвіт селищного голови Володимирця

Звіт селищного голови Володимирця

( 0 Votes )

 

Олександр Осмолович вже вдруге займає посаду голови селищної ради. Нинішній 2015 р. є підсумковим по досягненнях й недоліках роботи за 2014 р. Тож яким був минулий рік, розглянемо в цьому інтерв’ю.

- Доброго дня, Олександре Григоровичу. Знаю, що ви прозвітували перед жителями райцентру про свою роботу за рік. Розкажете детальніше?

- Так. Нещодавно така зустріч відбулася в актовій залі районного будинку культури. Серед присутніх були працівники РДА, працівники районної ради, члени виконкому селищної ради, депутати селищної ради, апарат виконкому селищної ради, керівники структурних підрозділів селищної ради.  

І хоч всіх нас, як і керуючих, так і  жителів, обєднує одна спільна мета – бажання жити краще, на жаль останніх в залі було дуже мало. Такі зустрічі повинні мати більший загал учасників різних за віковою категорією, характером трудової діяльності зі своїми існуючими проблемами та бажаннями.

   - Я з повністю з Вами згідна. Тепер  маєте можливість звернутися до тих жителів селища які з певних причин не з’явились на Ваше звітування.

   - Так, дякую. Говорячи  про свою роботу як селищного голови й  селищної ради, її виконавчого комітету та підпорядкованих структурних підрозділів у  2014 році, визнаю що минулий рік в нашій країні був дуже складним.

   Наше селище не стало виключенням в цих процесах. Але, дякуючи наполегливій праці депутатів виконавчого комітету, працівників апарату селищної ради і структурних підрозділів, вдалося уникнути соціально-економічних та  політичних збурень у Володимирці.

  Діяльність всіх структур була направлена на виконання програм соціально-економічного розвитку нашого селища, метою яких є було: поліпшення благоустрою селища; підвищення якості послуг; підтримка розвитку малого і середнього бізнесу та підприємництва; наповнення селищного бюджету та ряд інших питань пов’язаних із соціально-економічним розвитком та соціальним захистом жителів.

- Яку конкретно безпосередню роботу  зі звернень місцевих громадян було виконано?

- У 2014 році до виконкому селищної ради надійшло 1108 письмових звернень громадян, із них 9 – колективних, в яких 268 підписів, 3 скарги. Із них – 1106 звернень – подані особисто, 2 – надійшло поштою.

   Із загальної кількості поданих звернень – 1006 вирішено позитивно, на 62 – дано роз’яснення і лише 40 – відмовлено у задоволенні з різних причин.

   Питання стану роботи із зверненнми громадян щоквартально заслуховувалося на засіданні виконкому селищної ради. Посадові особи селищної ради об’єктивно і своєчасно, без зайвих зволікань вирішували порушені у зверненнях проблеми. Впродовж року зареєстровано і виконано 708 документів вхідної кореспонденції, відправлено 1456 листів вихідної кореспонденції.

  Було оформлено і видано громадянам 158 посвідчень потерпілих внаслідок чорнобильської катастофи, прийнято 92 розпорядження селищним головою, видано 5820 довідок. Крім цього, сформовані списки громадян на отримання компенсації за тверде паливо в кількості 2757 осіб.

 Також було проведено обстеження матеріально-побутових умов 40 сімей для отримання матеріальної допомоги, про що складено відповідні акти.

- А скільки було звернень, що стосувалися земельних відносин?

- Упродовж минулого року надійшло 707 звернень. Що стосується комунального господарства – 65, будівництва та підприємництва – 219, соціального захисту – 70.

    За 2014 рік було виділено 124 земельні ділянки для будівництва і обслуговування житлових будинків, господарських будівель і споруд загальною площею 8,9778 га. Всі земельні ділянки були виділені в урочищі «Бурки» по вулицях К.Чарторийських, Полуботка, Бурки, Стрілецька, Мазепи та Медова.

   Для будівництва індивідуального гаража було виділено одну земельну ділянку загальною площею 24 кв.м., яка знаходиться по вул. Миру (район п’ятиповерхівок).

-  28 серпня 2014 року відбулася сесія селищної ради. Чи було тоді розглянуте якесь Рішення?

 - Було,  це  Рішення №1099 «Про кількість і місце виділення земельних ділянок для будівництва і обслуговування житлових будинків, господарських будівель і споруд в 2015 році». В ньому передбачено відвести у 2015 році 71 земельну ділянку під індивідуальне житлове будівництво в урочищі «Бурки» по лівій стороні від центральної дороги (вул. Липнева, вул. О. Довбуша, вул. Небесної Сотні, вул. Ринкова та вул. К. Чарторийських).

- А які земельні ділянки було передано селищною радою у власність громадянам?

-  Загалом це площа  в 25, 2468 га. В тому числі:для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд – 22,9860 га; для будівництва індивідуальних гаражів – 0,0107 га; для ведення особистого селянського господарства – 2,2501 га.

   Дві земельні ділянки передано у постійне користування загальною  площею 2, 2387 га (стадіон «Янтар», територіальний центр).

- Скільки договорів в селищній раді нараховувалося на кінець 2014 року, тих що було внесено до бази єдиного Державного земельного кадастру?

- П’ятьдесят договорів оренди земельних ділянок. Загальна площа земельних ділянок по договорах оренди становить 56,6613 га. Загальна сума ж орендної плати по вище зазначеній площі земельних ділянок станосить 814256,01 грн в рік.

 В 2014 році селищною радою було укладено 21 тимчасовий договір на суму 52333 грн, площа складає 1,7 га.

 А ще 16 договорів оренди земельних ділянок з громадянами, фізичними особами-підприємцями, підприємствами, установами та організаціями за різним цільовим використанням та 2 додаткові угоди до договорів оренди земельних ділянок.

- А що ви можете сказати про договори купівлі-продажу?

- Дев’ять договорів оренди на земельні ділянки були укладені за результатами земельних торгів (аукціонів) на суму 137179 грн й площею – 1,09 га. Ще 3 договори купівлі-продажу земельних ділянок було призначено для  несільськогосподарського призначення на загальну площу 3,5851 га із  сумою 842 368,00 грн. Із них 1 договір купівлі продажу було укладено з розсрочкою платежу до кінця 2015 року.

- А як вдалося врегулювати питання бюджетної діяльності, незважачи на складну економічну ситуацію в країні?

- Нам вдалося дохідну частину бюджету в 2014 році виконати на 106,9% при плані доходів загального фонду 4364380 грн. ми отримали 4665937 грн., тобто, доходів було на 301,5 тис. грн. отримано більше, ніж заплановано. Потрібно відмітити, що для нашого бюджету це дуже суттєво.

Хотів би ще звернути Вашу увагу на те, що на загальному рахунку селищної ради станом на 1.01.15 року залишилося 736,4 тис. грн, на рахунку бюджету розвитку -  1465,7 тис. грн. А це величезна сума, на яку  ми мали  б в 2014 році виконати певні роботи. Але ці кошти ми  не змогли  освоїти, і основною причиною була платіжна криза в державі.

Практично з 1 січня 2014 року почалися платіжні проблеми в казначействі і чимало моїх колег дуже часто дивувалися, що  в селищі проводяться роботи по  серйозних об’єктах.

- Що саме Ви маєте на увазі?

- Найбільшою проблемою в нашіому селищі є стан доріг, то ж я хочу трішки зосередити Вашу увагу на цих питаннях. В 2014 році нам вдалося виконати роботи по капітальному ремонту доріг селища на загальну суму майже 2,0 млн грн. Ми провели  капітальний ремонт вулиць: 1 Травня, Грушевського, Шевченка, де замовником робіт виступила селищна рада і виконано робіт майже на 850 тис. грн. Крім цього, проводився капітальний ремонт доріг по вул. Соборна, Миру, Сагайдачного, Київська на суму майже 1150 тис. грн. Замовником робіт було УКБ Рівненської ОДА.

Також УКБ ОДА виступило замовником по поточному ремонту доріг селища по вулицях: Вишнева, Повстанців, Будівельників, Б. Хмельницького, С. Петлюри – це майже 300 тис. грн.

Отже, було відремонтовано дорожне покриття  дванадцяти вулиць – на загальну суму майже 2,3 млн. грн. І повірте, що у фінансово-економічній ситуації 2014 року – це було зробити дуже складно.

Крім того, нам вдалося в 2014 році виконати роботи по влаштуванню щебеневого покриття та поточному ремонту існуючого щебеневого покриття на вулицях: Полуботка, К.Чарторийських, Аеродромівська, Гоголя, Проектна, Вербова, Гаражна (дамба біля будинку по вул. Повстанців,56) протяжністю 3195м на загальну суму 480,0 тис. грн, де кошти бюджету селищної ради – 278 тис.грн,  202 тис. грн. – кошти жителів селища.

Також було проведено капітальний ремонт тротуару по вул. Соборній  (район територіального центру і житлових будинків 41,43 по вул. Соборна) на суму 161618 тис. грн

- Зрозуміло. А чи було щось зроблено для покращення електрофікації вулиць, реконструції електромереж, вуличного освітлення?  

- Так. Зокрема, було побудовано 2000 м електромережі ПЛО-38 по вулицях Полуботка, Бурки. К.Чарторийських та Медова на загальну суму 535364 грн. (орієнтовно кошти бюджету 356 тис.грн, забудовників приблизно 180 тис. грн.

   Також проведено реконструкцію електромереж по вул. Д. Галицького (300м). Вартість об’єкта по ПКД – 76,8 тис. грн. Селищна рада проплатила 21,5 тис. грн., аналогічна, напевно, сума від жителів вказаної вулиці. (Сьогодні  на цій вулиці  за кошти селищної ради зроблено вуличне освітлення).

   На початку 2014 року нам вдалося зробити ще одну добру справу. Ми провели вуличне освітлення на в’їздних вулицях селища: Соборна, Повстанців, 1 Травня протяжністю 2440 м на загальну суму 270 тис. грн.

   Утримання вуличного освітлення в селищі коштувало селищній раді  155 тис. грн. За які утримувалося 47 км мереж, 29 щитів обліку, 832 фонарі, замінено 550 лампочок і додатково встановлено або замінено 48 світильників.

- В якому стані перебуває нині справа по водовідному й каналіаційному колекторах?

- В 2014 році під особистим керівництвом В.С. Лосінця було виконано роботи по охороні земель житлової та громадської забудови по вул. С. Петлюри, тобто було влаштовано 458,0 м водовідвідного колектора на загальну суму 373,400 тис. грн. по вул. С.Петлюри, яка найбільше і найчастіше страждала від підтоплень.

   А ще розроблено проектно-кошторисну документацію на аналогічний об’єкт по вул. Сагайдачного від вул. С. Петлюри до вул. Дружби. Щоб повністю зняти проблему підтоплення в цьому районі сподіваюся, що в 2015 році ці роботи будуть виконані (проектно-кошторисна документація корегується – 496 196 грн).

   В кінці минулого року нам також вдалося розпочати роботи по будівництву каналізаційного колектора по вул. Повстанців-Головка. Загальна протяжність колектора 812 м. Побудовано 384 м колектора на суму 254,1 тис. грн. В зв’язку із інфляцією, проектно-кошторисну документацію прийшлося  корегувати і сподіваємося що до літа об’єкт буде введено в експлуатацію (необхідно ще 371 тис.грн).

  Також практично закінчено роботи по реконструкції центрального водозабору (99,0 тис. грн).  Залишилося доробити дрібниці, для того щоб об’єкт було введено в експлуатацію. Сподіваємося, що результат майже п’ятирічної реконструкції буде позитивний.

- По водопровідно-каналізаційному господарству в 2014 році силами КП «АКВА» було виконано перший етап кільцювання водогонів комбікормового заводу із центральною мережею. Коли  будуть завершені ці роботи?

- Думаю, що ці роботи будуть завершені із урахуванням будівництва, в перспективі, каналізаційного колектора по провулку Б. Хмельницького (каналізування мікрорайону «Аеродром»). Проектно-кошторисна документація виготовляється, хоча цей об’єкт буде виконаний швидше всього в 2016 році.

   Що стосується каналізаційного колектора по вул. Степовій, то там його було влаштовано спільно із жителями цієї вулиці, де кошти бюджету селищної ради становили 1800 грн. А ще був введений в експлуатацію каналізаційний колектор по вул. Грушевського (за «злумом») протяжністю 702 м, приблизно за 33,0 тис. грн.

 - Наскільки покращився благоусрій в нашому селищі?

- В кінці 2014 року було влаштовано в селищі 2 дитячі майданчики в районі житлових багатоповерхових будинків Повстанців, 56/ Миру 8. А в парковій зоні селища на загальну суму 57 тис. грн. Щоправда, складається враження що тут відвідувачі  не раді такому оновленню. Тому що там постійно щось ламають й нищать до такого стану, коли лагоди вже й немає сенсу.

   Хочу проінформувати, що також було виготовлено проектно-кошторисну документацію на реконструкцію парку вартістю 24,0 тис. грн. Сподіваюся, що в 2015 році спільними зусиллями частину проекту ми все ж таки реалізуємо.

 - Що залишось невирішеним, над чим ще варто посилено працювати?

- У 2014 році зроблено чимало роботи, але не вирішених питань залишилось ще більше. Нам всім, в першу чергу, слід посилити роботу в напрямку реалізації соціально-економічного розвитку селища, збільшення надходження до селищного бюджету. Сьогодні в селищі є майже 80 км доріг, які потребують ремонту і значних капіталовкладень, і нам без державної підтримки не обійтися.

Також існує серйозна проблема пов’язана із забезпеченням населення якісною питною водою. Майже 9 км водомереж – з 50-60 р.р. минулого століття потребують реконструкції, третина жителів селища п’ють воду із колодязів, де також вода не найкраща.

Заміна автопарку комунального підприємства й каналізування селища це ще одне слабке місце. А стан житлового фонду також потребує значних капіталовкладень.Є потреба у відкритті нового сміттєзвалища. Відсутні  узаконені кар’єри піску і глини.

 Варто також приділити більше уваги безконтрольній роботі торгівельно-розважальних закладів селища  й уваги охороні навколишнього природного середовища. Ще більшою проблемою є добування бурштину, практично всі землі запасу Володимирецької селищної ради разом із лісовим фондом зруйновані цим ремеслом.

Отже працювати ще є над чим. Тим більше, що в нашій сфері вирішення питань ніколи не зменшується, бо жителі селище постійно звертаються з різними проханнями. Тому ще є над чим працювати і ми працюємо. Адже, наполеглива праця – запорука успіху.

- Дякую за змістовні відповіді. Бажаю щоб  ваша праця дійсно супроводжувався успіхом й позитивними результатами. Нехай все заплановане здійсниться, а ваше керівництво триває ще не один рік.

Ольга  ЧАЙКА

 

У вас недостатньо прав для коментування.