HomeНаше життяПро те, що хвилюєСтаршокласників запрошували на службу в академію сухопутних військ

Старшокласників запрошували на службу в академію сухопутних військ

( 0 Votes )

29 листопада у Володимирецькому районному колегіумі на зустрічі із старшокласниками шкіл району побували представники академії сухопутних військ імені гетьмана П. Сагайдачного. Вони агітували молодь до вступу у військові вузи. У зв’язку із затяжною війною на Сході України професія військового найближчим часом буде дуже популярною і затребуваною на ринку праці.

З учнями, яких цікавить служба в армії, спілкувався старший викладач академії сухопутних військ імені Сагайдачного, полковник Олександр Герус.

Разом із ним у колегіум завітав і т.в.о. заступника військового комісара – начальник відділення комплектування Володимирецького ОРВК капітан Володимир Власюк.

Академія сухопутних військ – сучасний військовий навчальний заклад, який готує сержантів та молодших офіцерів для армії. Про неї прозвучала цікава, підкріплена відеоматеріалами розповідь. І можна лише пишатися, що у цій військовій школі, яку по праву називають кузнею армійських кадрів, навчаються вихідці і з нашого району, зокрема й випускники колегіуму.

До слова, більшість старшокласників давно обізнані з тим, як збирати-розбирати автомат, зупиняти кровотечу, обходитися з бронежилетом, холодною зброєю чи медаптечкою.

А в колегіумі є навіть свій військово-спортивний профіль. Його призначення – допрофесійна підготовка юнаків і дівчат, які за станом здоров’я та вольовими якостями орієнтуються на професію захисника Вітчизни.

До їх послуг – справжнє військове містечко. А ще у їх розпорядженні військовий кабінет, протирадіаційне укриття, дві смуги перешкод, караульна зона, стройовий майданчик і різноманітна навчальна зброя. Тут забезпечується справжнісінький бойовий вишкіл. Учні регулярно їздять на бойові стрільби.

До того ж, колегіум підтримує зв’язки з кількома військовими вузами, у числі яких – Житомирський військовий інститут імені С.Корольова та Національна академія сухопутних військ імені гетьмана П.Сагайдачного.

Олексій Городний.

 

У вас недостатньо прав для коментування.