HomeНаше життяПро те, що хвилюєПроблеми з електропостачанням на Володимиреччині (+фото)

Проблеми з електропостачанням на Володимиреччині (+фото)

( 0 Votes )

«Час іде, тарифи катастрофічно зростають, а проблеми з електропостачанням не вирішуються», – нарікають жителі села Більська Воля у листі до редакції.

Уже кілька років люди, які проживають по вулиці Лікарняна не бачили якісного освітлення. Попри неодноразові скарги на неякісне обслуговування будинків та аварійний стан електроопори, їх проблему й досі не вирішено. Тим часом оплата за споживання електроенергії приходить в повному обсязі, незважаючи на проблему з енергопостачання.

– У січні 2016 року комісією з Держенергонагляду проводилося обстеження даної ділянки. У листі «Рівнеобленерго» обіцялось в термін до 10 червня 2016 року здійснити ремонтні роботи, але фактично усе залишилося на своєму місці. Здавалося б ідемо у Європу, а насправді з такими проблемами і відношенням до проблем, нам до Європи ще далеко, – розповідає сільський голова Олексій Терещук.

Через постійні напруги у людей неодноразово виходять з ладу електроприлади.

– У нас жахливе електропостачання, світло ледь жевріє у лампочці. Діти приходять зі школи і мусять учити уроки вдень, коли ще видно. Вже зима буде, рано починає темніти. Свічка краще горить, ніж наші електричні лампочки. У дитини дуже впав зір. Ми були у лікаря, він сказав, що погіршення сталося через те, що дитина читає і пише при поганому світлі. Ми зверталися неодноразово у Володимирецький РЕМ, у «Рівнеобленеро», але нас ніхто не чує. Тим часом у багатьох людей щоденні проблеми з електроприладами. В мене, наприклад, згоріло 3 електричних чайники. Щоб закип’ятити воду, я довго змушена чекати, чайник сам не виключається. Про включену електроплиту та пральну машинку взагалі мова не йде. Ми купили енергозберігаючі лампочки, але з них користі мало. Вони ж теж шкідливі. Напруга постійно скаче, аварійну опору біля житлових будинків підпирали стовпами. В результаті вона повністю струхла і впала. Ті дроти так і лежать. Діти ходять повз них. Ми вже втомилися чекати, поки приїдуть ремонтники або поки когось ударить током, – зізнається жителька вулиці Лікарняна Світлана.

Аварійний стан електроопори і у селі Довговоля по вулиці Грушевського, 125. Вона вже теж кілька разів була підперта стовпами. Мешканець Олександр Козодой, який проживає поруч, неодноразово телефонував  до Володимирецького РЕМу до «Рівнеобленерго», операторів call-центру. Проте жодного результату; його заявку навіть не зареєстрували.

– Два місяці тому я звертався із заявою до начальника Володимирецького РЕМу, показував йому фото. Телефонував навіть у Рівне. Та крім обіцянок усе зробити поки так все і залишилося в аварійному стані, – розповів Олександр.

У Володимирецькому РЕМі підтвердили інформацію щодо скарг, які надходили. Та через різні технічні неув’язки (зокрема, через несправність техніки) вони не встигають на все відреагувати вчасно.

– У нас були технічні проблеми, і тому ми не встигли все відремонтувати вчасно, одразу по аварії. Скарги відтермінували. Зараз працюємо у селі Іванчі. Перед тим працювали в Залядино, де встановлювали електроопори. Плануємо встановити там і трансформатор. Дійсно, у багатьох населених пунктах є проблеми, але ми їх поступово вирішимо, – зазначив начальник Володимирецького РЕМ Василь Стовба.

На запитання, коли людей, які у відчаї скаржилися в редакцію, нарешті почують і вирішать їх проблему, Василь Стовба пообіцяв, що ремонті роботи у Більській Волі та Довговолі проведуть вже у наступному місяці.

 

 
 
Аварійний стан електроопори у селі Довговоля
 
 
Проблемна електроопора (с. Більська  Воля, вул. Лікарняна)
 

Ольга ПЕШКО

 

У вас недостатньо прав для коментування.