HomeІсторія, дослідження

Історія, дослідження

Зупинись, надвечір’я моє ти неждане…

( 0 Votes )

Шістдесят років тому продзвенів останній дзвоник  для 10-Б класу першої Володимирецької школи

 Знову, як і кожного року, наша школа сонячного травневого дня проводжала в добру путь своїх випускників. Було урочисто і весело, сумно і гамірно в цьому велелюдді. Матері стелили на гарну долю рушники синам і донькам, а вони – в свою чергу вшановували весняним розмаєм квітів наставників.

 

Історія храмів Володимиреччини (+ план заходів)

( 0 Votes )

Нова історична розвідка священика зі Старої Рафалівки Сергія Прокопчука про рідний край

 Від автора

Дорогі друзі! Нарешті побачить світ моя невеличка праця історичний нарис "Святині рідного краю. Православні храми Володимиреччини». Це історичне дослідження про 8 храмів пам’яток архітектури Володимиреччини.

 

Станція "Лось" (+фото)

( 0 Votes )

Ми з любов’ю писали про нашу знамениту царську стареньку вузькоколійку. Розповідали про родину Олександра та Людмилу Мельників з Антонівки, які заснували оригінальний музей «кукушки-вузькоколійки» під відкритим небом, що знаходиться на території депо ст. Антонівка.

Писали й про великі можливості та історичне значення в туристичному бізнесі вузькоколійки, що має 106 кілометрів протяжності, який щотижня, окрім, четверга, сполучає поїздок Антонівку –Зарічне.

 

Драматична доля унікальної літературно-мистецької колекції графа Урбановського

( 1 Vote )

У селі Городець, що з обох берегів тулиться до річечки Вирки, є мальовничий пагорб з поодинокими старезними осокорами. Втім, ці дерева-самітники вже не пам’ятають людей, яким колись належала облюбована ними місцина.

На ній аж до Великої Вітчизняної війни знаходився просторий панський маєток. І цей колоритний закуток надихнув городчан на дотепну приказку: «Де жив Пурба, там тепер Журба».

 

Трагедії Парослі. Початок нової конфронтації чи поле для примирення?

( 0 Votes )

Через тиждень з початку нападу Німеччини на Радянський Союз, а саме 30 червня 1941 року ОУН під проводом Степана Бандери, проголосила у Львові відновлення на західноукраїнських землях української державності і сформувала орган крайової влади на чолі з Ярославом Стецьком — Українське Державне правління.

А вже через кілька днів, 6 липня 1941 року Степан Бандера та значна частина активістів ОУН були заарештовані німецькими окупаційними властями і після відмови скасувати акт відновлення Української держави були ув’язнені.

 

Сторінка 1 з 9